ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ocak 2014 Salı 13:16

Bahçeli: Kanlı bir girdabın provası yapılıyor

Bahçeli: Kanlı bir girdabın provası yapılıyor

MHP lideri Devle Bahçeli, seçim bürolarına yapılan saldırıyla ilgili olarak "kanlı bir girdabın" provasının yapıldığını söyledi.


Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim bürolarına yapılan saldırıyla ilgili "kanlı bir girdabın" provasının yapıldığını belirterek, "Bizim duygularımızı ajite etmeye, olayların merkezine konuşlandırmaya yeltenenlerin heveslerini kursaklarında bırakacağız. Demokrasinin kural ve ilkelerinden milim ayrılmayacağız, hukukun sınırlarından taşmayacağız" dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, geçen pazar günü Esenyurt İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında silahlı bir grubun saldırı düzenlediğini anımsattı.

Olayda Cengiz Yücel Akyıldız'ın şehit olduğunu, 5 kişinin yaralandığını anlatan Bahçeli, "Hiç kimse kaybettiğimizi düşünmesin. Hiç kimse yıldığımızı sanmasın. Hiç kimse yolumuzdan döneceğimizi, ülkülerimizden sapacağımızı, hedeflerimizden çark edeceğimizi aklının ucuna getirmesin" diye konuştu.

Saldırıların MHP'yi istikametinden çeviremeyeceğini ve korkutamayacağını belirten Bahçeli, şunları söyledi:

"Katiller, adiler, insan canından geçinen iğrenç yaratıklar kendi aralarında sevinç turları atmasın, döktükleri kanların yerde kalacağını zannetmesin. Sahte kefen edebiyatıyla mağduriyet rolü oynayanlar gerçek manada kimin kefenle yürüdüğünü, kimlerin kefene büründüğünü görmeli, çenelerini kapatmalıdır. Musalla taşı, tabut ve kabir istismarıyla siyasal rant hevesinde olan Başbakan ve yandaşları kefen giymekten bahsedeceklerine, girdikleri ve bir daha da çıkmayacakları ayakkabı kutularının hesabını vermelidir.

Esenyurt İlçe Seçim Koordinasyon Merkezimize yapılan suikast yalnızca partimizi, yalnızca dava arkadaşlarımızı değil, Türk milletini ve Türkiye’yi hedef seçmiştir. Vurulan sadece biz değil demokrasimizdir. Kıyılan sadece dava arkadaşlarım değil, toplumsal dirlik ve huzurumuzdur. Türk siyaseti Esenyurt’ta kurşunlanmıştır. Milli irade Esenyurt’ta saldırıya uğramıştır.

Bölücü alçaklar dağdaki provokasyonlarını şehirlerde de sürdürerek niyetlerinde herhangi bir değişikliğin olmadığını ortaya koymuşlardır. Türkiye’nin bugünkü karmaşa ve kargaşa ortamından faydalanmaya, kutuplaşmayı genişletmeye azmetmiş kalpsizler cürümleri kadar yer yakacaklarını unutarak kavga ve karışıklık havarisi kesilmişlerdir. Kandil’den İstanbul’a güvenle intikal eden, terörist kamplarda özenle yetiştirilen aşağılık yüzler öldürerek, yok ederek, ateş ederek Milliyetçi Hareket'i provoke etme çılgınlığına soyunmuşlardır. Fakat evdeki hesap çarşıya uymayacaktır."

"Tahrik kampanyalarına şans tanımayacağız"

Devlet Bahçeli, Esenyurt’taki MHP seçim bürosuna saldırının son yıllardaki en kritik vaka olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Türkiye’yi içe dönük bir hesaplaşmaya, sonu olmayan ve herkesi içine çekecek tehlikeli sürece sokmak için malum çevreler canla, başla çırpınmaktadır. Bekliyorlar ki Türk milleti birbirine düşsün. Umuyorlar ki etnik ve mezhep temelli mücadele her tarafa yayılsın, her tarafta hakim olsun. İstiyorlar ki Milliyetçi Hareket sokağa insin, çatışmanın tarafı haline gelsin. Esenyurt’ta kanlı girdabın provası yapılmıştır. Esenyurt’ta Türkiye düşmanları, Türk ve millet muhalifleri bizim üzerimizden toplumsal hassasiyet ve tepkinin seviyesini ölçmüşlerdir. Rüşvet ve yolsuzluk gündeminin farklı mecralara çekilerek, buharlaştırılması güdülen amaçlar arasında yer almıştır. Ama biz tahrik kampanyalarına, nokta atışı yapan bozguncu ve nifak meraklılarına şans tanımayacağız. Bizim duygularımızı ajite etmeye, olayların merkezine konuşlandırmaya yeltenenlerin heveslerini kursaklarında bırakacağız. Zor olsa da dayanacağız. Dişimizi sıkarak sabredeceğiz. İçin için ağlayarak tacizlere kapalı duracağız. Demokrasinin kural ve ilkelerinden milim ayrılmayacağız. Hukukun sınırlarından taşmayacağız. Bizi şiddet ve dehşet sarmalının bir unsuru yapmak için el ovuşturan şarlatanları muhatap almayacağız. Hesap soracaksak iktidara gelerek bunu yapacağız. Başbakan ve hükümetinden kanun önünde, mahşeri vicdan huzurunda, sandık yoluyla alacaklarımızı tahsil edeceğiz. Son sözümüzü, kuşkusuz milletimiz 'evet gün, bugündür' dediği anda söyleyeceğiz. O güne değin sağduyulu, olgun ve aklıselim içinde hareket edeceğiz. Bizleri sokak dövüşçüsü gösterme adiliğini kimsenin yanına bırakmayacağız." 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER