ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Ocak 2014 Çarşamba 15:58

"Askerin de yargının da vesayetine hayır"

"Askerin de yargının da vesayetine hayır"

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.


TRT Haber'in haberine göre, AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çelik düzenlediği basın toplantısında yeniden yargılamalara ilişkin, "Yeniden yargılama, Ergenekon terör örgütünü yok sayma anlamına gelmiyor. Balyoz eylem planını yok sayma anlamına asla gelmiyor. Bunları görmemezlikten gelmek, milli iradeye kast eden bu hususları göz ardı edelim anlamına gelmiyor" dedi.

MEKTUPLAR GELİYOR

Başbakan Erdoğan'a ve kendisine daha alt rütbelerdeki bazı kişilerden mağdur edildiklerine yönelik mektupların geldiğini belirten Çelik, "Peki kulağımızı tıkamamız gereken bir mesele midir? Tabi ki de değildir. Bu insanlar Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundular. Birileri onunla ilgili delil üretmişse bu zaten insan haklarına kasttır" diye konuştu.

"ONLAR BİZİM İÇİN CİCİ DEĞİLDİR"

"Ne Ergenekoncular, ne Balyozcular, ne de onların savunucuları bizim için cici değildir" diyen Çelik, "Dün değildi, bugün değil, yarın da olmayacaktır. Bir kez daha bir şeyin altını çizmek istiyorum, eğer bir insana bile bile haksızlık yapılmışsa, aleyhinde delil üretilmişse, yeni belgeler ortaya çıkmışsa, bitmiş davalar için söylüyorum, iade-i muhakeme yapılmalıdır" şeklinde konuştu.

"FEYZİOĞLU ŞOV YAPIYOR"

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun yeniden yargılamaya ilişkin girişimlerini de değerlendiren Çelik, " Bununla ilgili nihai hüküm verilmeden, Barolar Birliği Başkanı kendini yürütmenin yerine koyarak, kamuoyunda, tutuklu olan insanlar nezdinde büyük bir beklenti oluşturmuştur. Şov yapmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"VESAYETLERE KAPALIYIZ"

Yeniden yargılamaya "evet" dediklerini ancak "milli iradeye kast eden bir şey varsa" ona kesinlikle karşı olduklarını altını çizen Çelik, "Askerin, yargının vesayetine hayır diyoruz. Bütün vesayetlere kapalıyız. Bunun böyle bilinmesi gerekiyor" dedi.

"BENİ BAĞIŞLASIN..."

Yeniden yargılamaya ilişkin Yargıtay Eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun önerisini de eleştiren Çelik, "Sayın Sabih Kanadoğlu, ulusalcı Kemalist çevrelerde, ne olması gerektiğine o karar veriyor. Ne olması gerektiğine TBMM karar verecek. Bu baro şu baro, o şahıs bu şahıs... Yok böyle bir şey. Katkı sunacaklarsa, hukuk sisteminin iyileştirilmesi için, barolar birliği, hangi güzel şeyi yaparsa biz onları başımızda taşırız. Bu yol ve yöntem, beni bağışlasın çıkmaz yoldur" ifadelerini kullandı.

"KİM YANLIŞ YAPARSA HESABINI ÖDER"

"AK Partililer sorgulanmaz" diye bir şeyin olmadığını belirten Çelik, bugüne kadar AK Partili belediyelerle ilgili bin 815 sefer ön inceleme izni verildiğini açıkladı. Çelik soruşturma izni verilen bin 842 belediyenin de 708'inin AK Partili belediyeler olduğunu ifade etti.

Çelik şunları söyledi:

"Bu arada işten el çektirilen AK Partili belediye var mı? Var. AK Parti’den ihraç edilenler var mı? Var. Cezaevinde olanlar var mı? Var. Bu mekanizma içinde kim yanlış yaparsa onun bedelini öder. Hiç kimse ülkemiz kadar değerli değildir. AK Partinin hiçbir mensubu partinin kendisi kadar değerli değildir. Milyonlarca insanın alın teri, gözyaşı, duası vardır. Kim yanlış yaparsa bunun hesabını öder." 

Kaynak: TRT Haber

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER