ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Ekim 2014 Çarşamba 12:44

Ankara’ya kritik misafir

Ankaraya kritik misafir

NATO’nun yeni genel sekreteri, eski Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg, 2 günlük ziyaret için Ankara’ya gelecek.


Stoltenberg, Türkiye’de üst düzey isimlerle bir araya gelecek. Danimarka eski başbakanı Anders Fogh Rasmussen’in ardından NATO Genel Sekreteri olan Jens Stoltenberg, göreve başlamasından 10 gün sonra Türkiye’ye geliyor. Yarın müttefik ülkelerin başkentlerine gerçekleştireceği ilk grup ziyaretler çerçevesinde Ankara’da olması beklenen Stoltenberg, 9-10 Ekim tarihlerinde yapacağı Türkiye ziyaretinde üst düzey temaslarda bulunacak.

Genel Sekreter Stoltenberg, ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kabul edilecek. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile çalışma kahvaltısında biraraya gelecek olan Stoltenberg, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile görüşmelerde bulunacak.

Yapılacak görüşmelerde, Irak ve Suriye başta olmak üzere Ortadoğu’da artan istikrarsızlık ile Ukrayna’daki son durumun ele alınması, Galler Zirvesi kararları ışığında, NATO’nun gündemindeki diğer belli başlı konular hakkında etraflı görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor. Genel Sekreter, ayrıca, 10 Ekim’de tarihinde Gaziantep’te konuşlu ABD Patriot birliğini ziyaret edecek.
 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER