ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Temmuz 2013 Pazartesi 01:08

"Ankarada'da kuluçkaya yatmış zavallı" kim?

"Ankaradada kuluçkaya yatmış zavallı" kim?

Hüseyin Çelik sizce bu sözleri kime etmiş olabilir? İşte Çelik'in hedefinde o isim...


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, bugün yaptığı basın toplantısında sarf ettiği sözler için parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Çelik, "Devlet Bahçeli’nin mensuplarımıza yönelttiği ifadeler son derece ahlaksızca son derece edepsizce ve son derece haysiyetsizcedir.” dedi. Bahçeli'nin ırkçılık üzerine siyaset yaptığını belirten Çelik, "Sayın Bahçeli siz kaç kere Bakü’ye, Almatı’ya, Bişkek’e, Aşkabat’a, Taşkent’e, Kırım’a, Lefkoşa’ya, Ulanbatur’a, Karakurum’a, gittiniz. Sayın Başbakan Türkiye’nin herhangi bir vilayetine gider gibi oralara gitti. Sayın Bahçeli siz uçağa bile binmeye korkan Ankara’da adeta kuluçkaya oturmuş bir zavallısınız.” şeklinde konuştu.

İnsanların kem söze karşı da oruç tutmasını gerektiğini bildiklerini ve kötü söz söylemekte orucun kıstaslarından biri olduğunu dile getiren Çelik, “Bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında maalesef her zaman alışık olduğumuz yine hükümetimize partimize Başbakanımıza tüm camiamıza ağır hakaretlerde bulunmuştur. Birazdan kullanacağım kelimeleri Sayın Bahçeli’den ödünç alarak kullanıyorum. Onun en çok kullandığı ve en sevdiği kelimeler bunlardır. Bahçeli’nin mensuplarımıza yönelttiği ifadeler son derece ahlaksızcadır son derece edepsizce ve son derece haysiyetsizcedir. Kim önüne hangi metni yazıp veriyorsa Bahçeli’nin yazılı metin olmadan konuşmak gibi bir kabiliyeti ve özelliği yoktur. Metni veriyorlar kendisini ve kendisi bunları harfiyen okuyor. Eminim ki o metinleri okuyuncaya kadar metinlerde ne yazıldığını bilmiyordur. Bir ülkede siyasi partinin genel başkanı iseniz ve muhatap aldığınız kişi o ülkenin başbakanı ise ama ona yönelttiğiniz ifadelerin ona yönelttiğiniz hakaretlerin nereye vardığını tahmin etmeniz gerekiyor. Sayın Bahçeli, Sayın Başbakan, iktidarımız, hükümetimiz, biz sizin şamaroğlanınız falan değiliz. Çok ayıp ediyorsunuz. Gerçekten bu toplumda siyaset nasıl yapılmaz onun örneklerini ortaya koyuyorsunuz. Bahçeli, anayasa konusunda açıklama yaparken bunu hakaret ambalajına sarmak zorunda değildir” ifadelerini kullandı.

“AVUÇ KADAR MİLLETVEKİLİNİZ VAR”

Başbakan’ın ‘Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan geçen 48 maddeyi TBMM geçirelim’ sözlerini hatırlatan Çelik, “Uzlaşma komisyonun tepeden tırnağa bir anayasa yapma konusunda bir ümidi görünmüyor. Çalışmalar devam ediyor ama kendimizi kandırmayalım bu konuda ciddi mesafe alınamıyor. Bir buçuk yıldır üzerinde çalışılan bir anayasa var. Topu topu 48 madde üzerinde uzlaşılmış. Bir şey büsbütün elde edilmezse büsbütün terk edilmez. Gelin hep beraber bunu kısmen de olsa iyileştirme sağlayacağı için çıkaralım diye bir çağrıda bulundu. CHP Genel Başkanı ‘havet’ dedi. Evet de demedi hayır da demedi ipe un serdi. Bir şey söylemedi. MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, Başbakan’ın teklifini yapmaya hazırız, bizim şartımız da yok, bu 48 maddenin yasalaşması Sayın Bahçeli’nin teklifidir ve hodri meydan dedi. Buna karşılık sayın Bahçeli, bu çok erken çok zamansız ve çok gereksiz bir tekliftir diyor. MHP çok kalabalık parti olsa, iktidar gibi üzerinde büyük bir yük olsa, her hafta bir ülkeye gitse diyeceğiz ki birbirleri ile irtibat kurmada zorlanıyorlar. Ama topu topu avuç kadar milletvekiliniz var. Grup Başkanvekili böyle diyecek ama Sayın Bahçeli bayramlık ağızını açacak bin bir türlü hakaretle birlikte buna gerek yoktu diyecek.” dedi.

Anayasa uzlaşma komisyonunun meydana gelme aşamasından bahseden Çelik, “Bütün bunlara rağmen muhalefeti zamana oynadı. Eğer yeni bir anayasa yapılırsa bunun getirisi AK Parti’ye olacaktır. Sayın Bahçeli ve diğerleri bu konuda böyle düşünüyorlar. Biz dedik ki gelin biz bu işi birlikte yapalım. Ortada bir şeref söz konusu ise bu hepimizin şerefi olsun. TBMM’de grubu bulunan bütün siyasi partilerin şerefi olsun. Buna katkı sağlayan herkesin şerefi olsun. Ülkemize iyi bir şey kazandırmaya çalışıyoruz. Sayın Bahçeli, Başbakan'a anayasa değişikliği ile nereye varmaya çalışıyorsunuz diye soruyor. Biz gerçek manada hukuk devleti olan bir Türkiye istiyoruz. Demokratik standartlara sahip Türkiye istiyoruz. Etnik farklılıkların saygı gördüğü ve etnik faaliyetlerin yaşandığı bir anayasa istiyoruz. Başbakan’ın varmak istediği nokta budur. Bunu yeni mi öğreniyorsunuz? Bunu size öğretmemiz mi lazım? MHP yasama yılının sonunda çok büyük tutarsızlık örneği sergilemiştir” şeklinde konuştu.

“5 KURUŞLUK İTİBARIN VAR”

"Sayın Bahçeli etnik kimlik üzerine siyaset yapan bir liderdir" diyen Çelik, “Sayın Bahçeli bunu bile başaramıyor. Biz Türkmenlerle siyasi istismar için oy avcılığı için uğraşmıyoruz. Biz böyle olması gerektiği için ilgileniyoruz. Sayın Bahçeli siz kaç kere Bakü’ye, Almatı’ya, Bişkek’e, Aşkabat’a, Taşkent’e, Kırım’, Lefkoşa’ya, Ulanbatur’a, Karakurum’a, gittiniz. Sayın başbakan Türkiye’nin herhangi bir vilayetine gider gibi oralara gitti. Sayın Bahçeli siz uçağa bile binmeye korkan Ankara’da adeta kuluçkaya oturmuş bir zavallısınız. Başbakan’a saldırıyorsunuz. Bütün yaptığınız iş budur. Sayın Bahçeli ölen insandır. Biz ölen insanı soydaş diye nitelendirmeyiz. Bunu yapabilen ancak ırkçı bakış acısına sahip olan zihniyettir. Sayın bahçeli, Başbakan’a için itibarını ve itibarını kaybettin diyor. Sayın Bahçeli sana yüzde 14-15 oranında oy veren bir kitler var. Ama sana oy veren MHP’lilerin de yarısı sana itibar etmiyor. 5 puanlık bir itibarın var. Eski tabirle 5 kuruşluk bir itibarın var. Bu itibara sahip olan bir lider olarak siyaset adına avcılığı adına Sayın Başbakan’a nasıl saldırabilirsin. Sayın Bahçeli’yi akıl ve izanla konuşmaya davet ediyorum. Maalesef bunu göremiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin çözüm sürecinin kabus olarak nitelendirdiğini hatırlatan Çelik açıklamalarına şöyle devam etti: “Çözüm süreci Türkiye’de yüzde 70 kişide büyük bir umut aşıladı. Çözüm süreci Sayın Bahçeli için kâbus olmuştur. Çünkü PKK’nın eylem ve söylemleri senin için ancak mamadır. Senin varlık sebebindir. PKK’nın terörü bölücülük olmazsa Kürtçülük olmazsa senin partin marjinal bir parti olarak kalır. Çünkü çatışmadan besleniyorsunuz. MHP ve BDP karşılıklı birbirini besleyen 2 partidir. Şehit kanı üzerinden siyaset yapan bir partidir. Silahların susması yeterli değil. Çözüm süreci varsayın ki olmadı. Bizim güvenlik güçlerimizin eli mantar mı toplayacak? Bu meselenin rotasında gitmesinde arızalar olabilir. PKK’nın sergilediği şımarıklıklar var. Bu süreci sabote etmek isteyen kişiler olabilir. Türkiye kazansın istiyoruz. Çözüm süreci Sayın Bahçeli’nin kimyasını bozmuş bulunuyor. Bu söylenenler hasta bir ruhun hezeyanlarından başka bir şey değildir. Böyle bir siyaset olmaz. Sayın Bahçeli şiddet ve kaba kuvvet senin genetik kodlarından gelen bir şeydir. Biz fikri olan insanların fikri olmayanlar Bahçeli gibi küfrederler.”

PKK’nın son günlerde yaptığı bazı eylemlere değinen Çelik, "PKK’nın yaptığı şımarıklıklar olduğu ortadadır. PKK’nın kontrol edemediği bazı grupların yaptığı şeyler vardır. Bunlar devletin bilgisi dâhilindedir. Bu sürecin iyi gitmemesi için birileri olağan üstü gayret gösteriyor. Cizre’deki ve Diyarbakır’daki görüntüler, şantiye basmalar, adam kaçırmalar ve yol kesmeler bundan kaynaklanıyor.” dedi.

"CHP MİLLETVEKİLİ SAPAN'IN SABIKASI KABARIKTIR"

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan’ın Başbakan’ın kızı Sümeyye Erdoğan için söylediği sözlere de değinen Çelik, “Grup başkanı tarafından özür dilenmesini güzel hareketlerdir. Sapan’ın yaptığı çirkin hareketlerdir. Sayın Sapan’ın sabıkası kabarıktır.” diye konuştu

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER