ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Aralık 2012 Cumartesi 23:56

"Anayasayı 330'u bulup referanduma götüreceğiz"


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeni Türkiye'yi inşa etmenin en büyük aracının yeni anayasa olduğunu belirterek; "Yeni anayasa çalışmaları için verilen süre 31 Aralık'ta sona erecek. Bundan sonra AK Parti olarak bu milletin istediği yeni anayasa nedir, bunu ortaya koyacağız. Gücümüz yeterse 330'u bulup referanduma götüreceğiz." diye konuştu.

Partisinin Adapazarı Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlediği İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Kurtulmuş, Türkiye'nin mutlak suretle yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Herkesin yeni bir anayasa yapılmasını istediğini dile getiren Kurtulmuş; "Bu anayasada Türkiye'nin sistematik dönüşümünü sağlayalım. Bir daha hiç kimsenin olağanüstü durumlarla demokrasiye müdahale etmeyeceği Türkiye'yi kuralım. Her şey bütünlüğüyle millet egemenliğine verilsin. Herkesin zihninde bu var ama maalesef parlamentodaki aritmetiğimiz yetmiyor ve bu anlamda da bir mutabakat ortaya çıkmıyor. Şimdi vatandaşlık tanımını değiştireceksiniz, CHP, BDP ve MHP'yi nasıl uzlaştıracaksınız? Din özgürlükleri konusunda AK Parti ile CHP nasıl uzlaşacak? Dolayısıyla yeni Türkiye'yi inşa etmenin en büyük aracı yeni anayasadır."

Yeni anayasa çalışmaları için verilen sürenin 31 Aralık'ta dolacağını belirten Kurtulmuş; "Bundan sonra AK Parti olarak bu milletin istediği yeni anayasa nedir, bunu ortaya koyacağız. Gücümüz yeterse 330'u bulup referanduma götüreceğiz. Referandumda da biliyorum ki bu millet yüzde 58'ten çok daha fazla bir oyla yeni bir reform anayasasına oy verecek. Vermezse de bir kere daha yeni anayasayı yapacak gücü milletten isteyip kimseye muhtaç olmadan, 'sizin istediğiniz anayasayı yapalım' diyeceğiz" şeklinde konuştu.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER