ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Ocak 2014 Çarşamba 08:40

Ananas devletine izin vermeyeceğiz

Ananas devletine izin vermeyeceğiz

Devlet içindeki paralel yapılanmaya Belçika'dan da mesaj yollayan Başbakan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.


 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefinde yine paralel devlet vardı. Erdoğan,  'Kim ne derse desin. Bu konuda kararlıyız. Türkiye'de, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vardır, ikinci bir devlet yani bir ananas devleti kurdurmayız' dedi.

Başbakan Erdoğan, Belçika'dan de paralel devlete mesajlar yolladı. Bir sempozyumun kapanış oturumunda konuşan Başbakan, yasama organının reformları belirlemekle ve yasaları sürekli olarak güncellemekle mükellef olduğunu belirterek, 'İnanıyorum ki yarınlar çok daha güçlü olacak.

KİM NE DERSE DESİN

Türkiye, ekonomisiyle, dış politikasıyla, uluslararası imajıyla çok açık bir şekilde yıpratma gayretlerine karşı dik durarak yoluna devam edecektir' dedi. Türkiye Cumhuriyeti içinde paralel bir devlete izin verilmeyeceğini ifade eden Başbakan Erdoğan, 'Kim ne derse desin. Bu konuda kararlıyız. Türkiye'de, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vardır, ikinci bir devlet yani bir ananas devleti kurdurmayız' ifadelerini kullandı. Erdoğan, 17 Aralık tarihinde hükümete yönelik yargı yoluyla çok sinsice bir müdahale yapılmak istendiğini ifade ederek, bu müdahaleyi tasarlayanların algı belirleme ve yönetme konusuna özellikle ağırlık verdiklerini vurguladı.

SANDIĞA MÜDAHALE

17 Aralık operasyonunun hem Türkiye içinde hem dünyada görüntüde bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonu olarak yansıtıldığına dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti: 'Oysa görüntüde, yani ambalajda yolsuzluk ve rüşvet iftiraları varken alttan alta başka hesaplar görülmek istendi. 14 ay süren ve usülde pek çok sorunlu noktanın olduğu bir soruşturma seçimlere sadece 2,5 ay kala gündeme getirildi. Bununla seçmen algısı değiştirilmek isteniyor. Sandığa müdahale edilmek isteniyordu. Paketin içinde bazı başka gayeler de vardı. Kardeşlerim soruyorum, yolsuzluğun olduğu bir iktidar bu ülkede 10 yılda milli geliri 1'e 3 artırabilir mi? 230 milyar dolardan 820 milyar dolara çıkarabilir mi?'

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER