ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Kasım 2014 Cumartesi 19:09

“Allah’sız Atatürk!” dedi ceza almadı!

“Allahsız Atatürk!” dedi ceza almadı!

CHP'liler, bir özel televizyon kanalına çıkan Yeni Akit yazarının, “Allah’sız Atatürk!” sözlerine ceza verilmediği için RTÜK'ü protesto etti.


CHP İstanbul İl Gençlik Kolları tarafından RTÜK İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde eylem düzenlendi. CHP'liler, bir özel televizyon kanalına çıkan Yeni Akit yazarının, “Allah’sız Atatürk!” sözlerine ceza verilmediği için RTÜK'ü protesto etti.

Pankart ve sloganlar eşliğinde Gayrettepe’teki RTÜK binası önünde toplanan CHP’li grup, burada basın açıklaması yaptı. Grup adına CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız konuşma yaptı. Yıldız konuşmasında Atatürk’ün İslam dinine büyük hizmetleri olduğunu söyledi. RTÜK’ün söz konusu ifadelere ceza vermemesine tepki gösteren Yıldız şöyle devam etti: “İslam dinine bu kadar hizmet veren Orta Anadolu’da Türkiye’de muasır medeniyetler seviyesinde Orta Doğu’dan Cezayir’deki Arap birliklerine kadar o dönemlerde İslam aleminin lideri olarak sayılan Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatmak sizin haddiniz değildir. Kanal A bunu kendisine misyon edinmiş böyle bir yayın yapmaktadır. RTÜK’e tekrar çağrıda bulunuyoruz; siz eğer devletin bir birimiyseniz devletin bütçesiyle adaletli yayını sağlama görevini üstleniyorsanız derhal bu kararınızdan vazgeçin. Bu konuyu masaya yatırın. Eğer karar alınmaması takdirinde uyarılarımıza cevap gelmemesi halinde Ankara’da RTÜK genel merkezi önünde eylemlerimiz devam edecektir. Önümüzdeki hafta içi RTÜK konuyla ilgili açıklama yapmazsa 81 ilde eylemlerimiz artarak devam edecektir.”

Yıldız’ın konuşmasının ardından RTÜK binası önüne siyah çelenk bırakıldı. Çelenk bırakıldıktan sonra grup olaysız dağıldı.





KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER