ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Ekim 2014 Çarşamba 17:16

AK Partililere soruldu: Kılıçdaroğlu gitsin mi kalsın mı?

AK Partililere soruldu: Kılıçdaroğlu gitsin mi kalsın mı?

CHP'nin 2015 seçimleri öncesi partinin yol haritasını belirlemede kullanmayı düşündüğü ankette AK Partililere de soru soruldu..


CHP 2015 genel seçimleri öncesi bir anket yaptırdı. Konsensus'un araştırmasında CHP'li seçmenin yanı sıra AK Partili seçmene de "CHP liderinden memnun musunuz" şeklinde bir soru yöneltildi.

Buna göre ''bu pazar genel seçim olsa oyumu CHP’ye veririm'' diyen seçmenlerin yüzde 52'si CHP ve Kılıçdaroğlu’nun siyasi performansından memnun olduğunu belirtiyor.

AK PARTİLİLERİN YÜZDE 8'İ KILIÇDAROĞLU KALSIN DİYOR

CHP seçmeninin yüzde 33'ü ''Memnun değilim'' derken, yüzde 15'i ''Ne memnunum ne değilim'' diyor. Bu pazar seçim olsa AKP'ye oy vereceğini söyleyenlerden yüzde 8'i, MHP'ye oy vereceğini söyleyenlerden yüzde 16'sı, HDP'ye oy vereceğini söyleyenlerden yüzde 6'sı Kılıçdaroğlu'nun performansından memnun olduğunu söylüyor.

Haber7'nin habeerine göre; Araştırmaya katılan CHP seçmenlerine “Eylül Başında CHP'nin gerçekleştirdiği Olağanüstü Kurultay sonrası ortaya çıkan durumu düşündüğünüzde, sizce CHP Haziran 2015'te yapılacak Genel Milletvekili Seçimlerinde başarılı olur mu?” sorusu da soruldu. CHP seçmenlerinin \%40'ı “Evet, başarılı olur” yanıtını verirken, \%60'ı ise “Hayır, başarılı olamaz” diyor. CHP seçmenlerinden kendini siyasi yelpazenin 'solunda' hissedenlerinin yüzde 45'i 'Başarılı olur' derken, yüzde 55'i başarısız olacağını düşünüyor.

CHP'LİLER LİDERLERİ OLARAK KİMİ GÖRMEK İSTİYOR?

Araştırmaya katılan CHP seçmenlerine, ''Eylül ayı başında CHP'nin gerçekleştirdiği Olağanüstü Kurultay sonrası ortaya çıkan durumu düşünüldüğünde, CHP için Kemal Kılıçdaroğlu mu daha iyi oldu yoksa Muharrem İnce'nin mi genel başkan olmasının daha iyi olacağı soruldu. CHP seçmenlerinin \%59'u 'İnce', yüzde 31'i 'Kılıçdaroğlu' derken, yüzde 10'u 'Fark etmez' yanıtını verdi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER