ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Aralık 2013 Pazartesi 16:12

AK Parti'li Safi'ye Moldova Devlet Nişanı


AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Safi'ye, Türkiye-Moldova ilişkilerine katkısından dolayı "Moldova Devlet Nişanı" takdim edilecek.
Nişan, yarın Moldova Cumhurbaşkanı Nicolae Timofti tarafından düzenlenecek törenle verilecek.
Aynı zamanda Uluslararası Karadeniz Hazar İşbirliği Vakfı Genel Başkanı olan Safi'ye, nişan, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi (KEİPA) Türk Delegasyonu Başkanlığı döneminde, Moldova-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesine verdiği katkı ve çabalardan dolayı takdim edilecek.
Safi, AA'ya yaptığı açıklamada, Moldova Cumhurbaşkanı Timofti'nin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak yarın geniş bir heyetle Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini ifade etti.
Timofti'nin, yarın akşam Moldova Büyükelçiliği'nde düzenlenecek törenle nişanı kendisine takdim edeceğini belirten Safi, şunları söyledi:
"KEİPA'nın Türk Delegasyon Başkanı olduğum dönemde Moldova'lı meslektaşlarımızla çok yakın işbirliği içinde olduk. Moldova küçük ama stratejik bir ülke. Türkiye için de önemli bir ülke. Türkiye ile aynı havzada bulunuyor. Ayrıca Moldova AB'ye girme düşüncesi ve ihtimali olan bir ülke. Türkiye'den önce AB'ye girerse hiç şaşırmamak gerekir. Moldova'da Gagavuz Türkleri de var. Bu Hristiyan Türklerin Moldova'da olması, bizim bu ülke ile çok yakın ilişki kurmamıza vesile oluyor. Bizim için aslında bu ilişki stratejik bir ilişki ve Türkiye bunu çok önemsiyor. Bizden önceki hükümetler de bunu önemsedi ama bizim dönemimizde daha da fazla oldu."
Türkiye'nin bölgeye bugüne kadar bir çok yardım yaptığını ifade eden Safi, nişan verilmesi kararının 5 ay önce kendisine bildirildiğini belirterek, "Bundan dolayı onurlu, gururlu ve mutluyum" dedi.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER