ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Ekim 2013 Çarşamba 14:05

AK Parti'den ilk başörtülü vekil açıklamsı

AK Partiden ilk başörtülü vekil açıklamsı

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, çarşaflı kadınlara rozet takan CHP'nin başörtülü milletvekilini içine sindirememesinin ikiyüzlülük olacağını savundu.


Mustafa Elitaş, TBMM’de yaptığı açıklamada, partisindeki bazı kadın vekillerin Meclis çalışmalarına türbanlı katılma kararı için, “Başörtüsüyle Meclis’e gelmelerinde sakınca olup olmadığını bize sordular, biz de grup olarak sakınca olmadığını kendilerine söyledik” dedi. 3 kadın vekilin Meclis Genel Kurulu’na yarın geleceklerini belirten Elitaş şöyle dedi:

SALDIRIYI PÜSKÜRTÜRÜZ

“Genel Kurul’da bizden yana bir gerginlik olmaz. Usul tartışması açılırsa yanıtını veririz. Eğer saldırıya geçerlerse biz de saldırıyı püskürtürüz. Esasında partilerin bu konuda mutabakatı var. Üç parti de bu konuda sorun olmadığını ifade ediyor. Çarşaflı kadınlara rozet takan CHP, başörtülü milletvekilinin Meclis’e girmesini içine sindiremiyorsa ikiyüzlülük yapıyor demektir.”


İÇTÜZÜK’TE PANTOLON YAZMAYACAK

Elitaş, ara verdiği çalışmalarına yeniden başlayan İçtüzük Komisyonu’nun üzerinde uzlaşma sağlanamayan maddeleri ele alacağını da belirtirken, İçtüzüğün “Kıyafet” başlıklı 56. maddesinin aynen korunacağını söyledi. Maddede ‘Genel Kurul salonunda yer alan milletvekilleri, bakanlar, TBMM Teşkilatı memurları ve diğer kamu personeli ceket giymek ve kravat takmak zorundadır. ‘Bayanlar tayyör giyer” ifadesinin yer aldığını anımsatan Elitaş, “Maddenin gerekçesi yazılmamış. Yeni çalışmada gerekçe yazılacak ve iki parçalı kıyafet anlamındaki ‘tayyör’ tanımına açıklık getirilecek. Maddede pantolon ifadesi yer almayacak” dedi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER