ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 22:41

AK Parti olmasa CHP bu oyla tek başına iktidar!

AK Parti olmasa CHP bu oyla tek başına iktidar!

ORC'nin 'Türkiye Siyasi Gündem Araştırması'na göre bugün yerel seçim olsa AK Parti yüzde 44.9 ile birinci parti olacak.


ORC'nin son "Bugün seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır" anketinde AK Parti yüzde 44.9 ile birinci parti oldu. ORC'nin sonucu Başbakan'ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı anketten yüzde 6 kadar düşük.. ORC'nin “Türkiye Siyasi Gündem Araştırması”na göre AK Parti’yi yüzde 30.8’ile CHP, yüzde 14.3 ile MHP ve yüzde 5.7 ile BDP izleyecek. Ankete katılanlar Türkiye'nin en büyük sorununu terör sorunu olarak görürken, hükümetin bu konuda güven vermediğini söylüyor.

VATANDAŞ MEVCUT ANAYASADAN MEMNUN DEĞİL

Yeni anayasa çalışmaları konusunda da nabız yoklayan araştırmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin mevcut anayasasından vatandaşların memnun olmadığı ortaya çıktı. Mevcut anayasadan memnun olunup olunmadığı sorusu karşısında araştırmaya katılan vatandaşların yüzde 55.9’u “memnun olmadığını”, yüzde 28.6’sı ise “memnun olduğunu” ifade etti. Yüzde 15.5’li kesim ise anayasa konusunda fikir belirtmedi. Mevcut anayasadan memnun olmadığını söyleyenlere araştırmada “Mevcut TBMM tarafından yeni bir anayasa yapılmasını destekliyor musunuz?” sorusu da yöneltildi. Bu soruya vatandaşların yüzde 52.1’i “evet destekliyorum”, yüzde 47,9’u ise “hayır desteklemiyorum” cevabını verdi.

BUGÜN YEREL SEÇİM OLSA…

Araştırma yerel seçim olsa hangi partinin ne kadar oy alacağını da araştırdı. Buna göre bugün yerel seçim olsa AK Parti yüzde 44.9 ile birinci parti olacak. AK Parti’yi yüzde 30.8’ile CHP, yüzde 14.3 ile MHP ve yüzde 5.7 ile BDP izleyecek. Yerel seçimlerde diğer siyasi partilerin oranı ise yüzde 4.3’te kalacak.  

AK PARTİ YÜZDE 34.43'LE TEK BAŞINA İKTİDAR OLMUŞTU

ORC'nin bu anketine göre, AK Parti olmasa, CHP aldığı oy oranıyla tek başına iktidar olmanın eşiğinde. 

Bilindiği üzere 3 Kasım 2002 seçimlerinde AK Parti yüzde 34.43'lük oy oranıyla tek başına iktidar olmayı başarmıştı.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER