ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Aralık 2013 Pazar 16:38

AK Parti Fakıbaba'yı harcayacak

AK Parti Fakıbabayı harcayacak

Şanlıurfa Belediye Başkanı olan Ahmet Eşref Fakıbaba'nın, yerine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç düşünülüyor.


ÖZEL HABER / YAZETE.COM

İki dömemdir rekor denebilecek oylarla Şanlıurfa'da Belediye Başkanı seçilen Ahmet Eşref Fakıbaba 30 Mart'taki yerel seçimlerde aday gösterilmeyeceği öğrenildi. Fakıbaba'ya yine Urfalıların yakından tanıdığı bir isim olan Vali Celalettin Güvenç rakip oldu.

BAKAN MI VALİ Mİ FAKIBABA MI

Şanlıurfa'da son bir kaç aydır,’Bakan mı, Vali mi, Fakıbaba mı? Yoksa başka biri mi?’ aday gösterilir diye kafalar meşgul edilirken. Türkiye gündeminde sadece “Fakıbaba mı aday?” diye soruluyor. Geçen yerel seçimlerde AK Parti, yanlış hesaplamalar yüzünden kendi kalesinde Fakıbaba’ya karşı hezimete uğramış, bu sonuç neticesinde Fakıbaba’nın karizma edinip Türkiye gündeminde tanınmasına, AK Parti’nin de moralini bozan etkenler hanesine eklenen en önemli olaylardan birisi olmuştur.

EŞREF FAKIBABA KİMDİR? BİYOGRAFİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...

VALİ İSTİFA ETTİ

Urfa'da bütün bunlar yaşanırken Vali Celalettin Güvenç'in İstanbul'da olduğu ve istifa ettiği öğrenildi. Vali Güvenç'in kardeşi Sıtkı Güvenç de Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili.

Eşref Fakıbaba ve Urfalıların tepkisi merak ediliyor.

CELALETTİN GÜVENÇ KİMDİR? BİYOGRAFİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...

ANTALYA'DA SÜRPRİZ YOK

Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel Mustafa Akaydın'a kaptırdığı başkanlığı tekrar almak için Antalya'dan bir daha aday gösterilecek.

MENDERES TÜREL KİMDİR? BİYOGRAFİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...

ESKİ BAKAN ADAY YAPILMAYACAK

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için ismi sıkça kulislerde geçen eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ şok yaşayacak. AK Parti Erzurum için Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Sekmen'i aday gösterek.

MEHMET SEKMEN KİMDİR? BİYOGRAFİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...

ÇORLU'YA KADIN BAŞKAN

Tekirdağ AK Parti Milletvekili Özlem Yemişçi’nin önümüzdeki günlerde Çorlu Belediye Başkanlığı’na adaylığını açıklayacağı, Yemişçi’nin geçtiğimiz Çarşamba günü Başbakan’la yaptığı görüşme sonrası kesinleşti.

ÖZLEM YEMİŞÇİ KİMDİR? BİYOGRAFİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...

YOZGAT'TA BEKİR BOZDAĞ ENGELİ

Yozgat'a adaylığına kesin gözüyle bakılan Kazım Aslan'ı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın engel olmaya çalıştığı öğrenildi. Bozdağ'ın genel merkezden Kazım Aslan için temayül yoklaması istediği konuşuluyor.

KAZIM ASLAN KİMDİR? BİYOGRAFİSİ İÇİN TIKLAYINIZ....

MANİSA'YA ESKİ VEKİL

MHP ile rekabetin sıkı geçeceği illerden biri olan Manisa'da AK Parti, belediye seçimlerine eski vekil Hüseyin Tanrıverdi ile girecek.

HÜSEYİN TANRIVERDİ KİMDİR? BİYOGRAFİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...

SAMSUN'A 'GENÇ' BAŞKAN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Yusuf Ziya Yılmaz'ın yerine Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in aday gösterileceği konuşuluyor.

OSMAN GENÇ KİMDİR? BİYOGRAFİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...

TEKİRDAĞ'A BÜROKRAT ADAY

AK Parti'nin pek de başarılı olamadığı Trakya'da bu yerel seçimlerde Tekirdağ Belediye Başkanlığı için Vali Yardımcısı Zeki Kaya'yı aday göstereceği öğrenildi.

ZEKİ KAYA KİMDİR? BİYOGRAFİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER