ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Mayıs 2014 Pazartesi 21:06

4 bakan kendini savundu

4 bakan kendini savundu

AK Parti'nin verdiği dört eski bakan için soruşturma önergesi kabul edildi. Dört bakan için soruşturma komisyonu kurulmasına karar verildi.


TBMM Genel Kurulu bugün eski bakanlar Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler ile ilgili soruşturma önergelerinin görüşülmesi gündemiyle toplandı.

TBMM Genel Kurulu'nda dört eski bakan hakkında verilen fezlekenin görüşmesi yapıldı. Görüşme sonucunda önerge kabul edildi.

SORUŞTURMA KOMİSYONU KURULACAK

Görüşme sırasında eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında Meclis Araştırma Komisyonu kurulması oylandı. Oylamada önerge 9 ret oyuna karşılık 453 oyla kabul edildi. 6 milletvekili çekimser kalırken 1 oy boş kullanıldı.

Bakanlıktan istifa eden Zafer Çağlayan TBMM’de fezlekeler ile ilgili görüşmeler kapsamında konuşmak üzere Genel Kurul’da kürsüye çıktı. Çağlayan'ın ardından Egemen Bağış onun ardında Muammer Güler kürsüye çıktı. Erdoğan Bayraktar konuşma yapmaktan vazgeçti. 

TBMM Genel Kurulu'nda, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında eski bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar hakkında hazırlanan fezlekelerle ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu kurulup kurulmamasıyla ilgili önergeler görüşüldü

İlk söz eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a verildi. Çağlayan, kendilerine verilen 10 dakikalık süre konusunda itirazlarını dile getirdi. Meral Akşener ise yapabileceği bir şey olmadığını kaydetti. Danışma Kurulu kararı gerektiğini ifade etti.

"BENİM VEREMEYECEĞİM HİÇ BİR HESABIM YOK"

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Benim veremeyeceğim hiçbir hesap yoktur." dedi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise "Senin elin kanlı" diyerek Güler'e tepki gösterdi. Eski bakanların savunmalarının ardından Meclis Soruşturma Komisyonu kurulup kurulmamasıyla ilgili oylama işlemi başladı. Oylama gizli yapılıyor.

"İFTİRAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Aradan sonra Çağlayan tekrar kürsüye geldi. İşte Çağlayan’ın konuşmasından satır başları:

- Sanayi Başkanı, bakan, istifa ettikten sonra milletvekili döneminde, kendim de çalışma arkadaşlarım da bu ülkede çivi çakan, taş üstüne taş koyan, Türkiye'nin ihracatına katkısı olan ve olacak tüm işadamlarının emrine kendimi amade ettim, etmeye de devam edeceğim. Bu suçu 20 yıldır işlediğimi itiraf ediyor ve bu suçu kabul ediyorum

Bahse konu saatin bedelinin tarafımca ödendiğini belirtmiştim. Diyorum ki bu saat tarafımca alınmıştır bedeli ratafımca ödenmiş ve mal beyanıma girmiştir.

Defalarca umre ziyareti yaptım. Söz konusu ziyareti ben bir acenta üzerinden yaptım ve tüm masrafları tarafımca ödendi. Bu bir itibarsızlaştırma operasyonudur.

Umre konusunun gündeme gelmesi Türk milletinin dini duygularının istismar edilmesi çabasıdır."

EGEMEN BAĞIŞ: HERKES KONUŞTU BİZ SUSTUK

Egemen Bağış, Meclis'te, kürsüde açıklamalarda bulundu. Bağış'ın açıklamalarının satırbaşları;

"Tehditle şantajla bizi susturamayanlar 17 ve 25 Aralık darbe girişimleriyle hakkımızda siyasi darağaçları kurmaya kalktı. Bu iddiaların gündeme gelmesinin ardından alnımızın ak başımızın dik olduğunu söyledik. Aradan geçen süreçte herkes konuştu biz sustuk. Artık susmayacağız yutkunmayacağız. Bize bu kumpası kuranlara karşı mücadelemizi milletimizle sürdüreceğiz. Gerçekler er ya da geç ortaya çıkacak.

TELEFON DİNLEMESİ AÇIKLAMASI

Bu kardeşiniz başörtüsü ile ilgili bir soruya ‘millet neyse vekili de o olmalı’ dediği için yargılandı. Ne garip bir çelişkidir ki dün bize irticacı damgasını yapıştırmak isteyenler bir kaset üzerinden bizim dini inancımızla sorgulamak istediler. 20 yıllık arkadaşımla yaptığım telefon görüşmeyi arşivden çıkarıp montajladılar ve benim imanımı sorgulamak istediler. O gün açıkladım bugün bir kez daha açıklıyorum o kayıt aleni bir montajdır.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Bilgiç, yolsuzluğa kim bulaşmışsa hesabını vermesi gerektiğini söyledi. HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, bugün iktidar için tarihi bir sınav olduğunu ancak Meclis TV'nin kapalı olduğunu ifade etti. Ceza hukukçusu olduğunu hatırlatan Kaplan, "Ben böyle bir soruşturma, böyle bir engelleme, böyle bir rezalet, böyle bir hukuksuzluk görmedim." dedi. Her taşın altından Reza Zarrab'ın çıktığını dile getiren Kaplan, "Sanırsınız kabinenin 27. bakanı." ifadelerini kullandı. Bağımsız yargının herkesin sığınacağı bir liman olduğuna dikkat çeken Kaplan, yolsuzluğa yol yapıldığını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise 17 Aralık operasyonunun bir darbe değil rüşvet ve yolsuzluk operasyonu olduğunun altını çizdi. Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in, "Reza Zarrab'ın önüne yatarım" sözlerini hatırlatan Altay, "Şimdi zanlı bakanların önüne Türkiye Büyük Millet Meclisi yatırılmak isteniyor." şeklinde konuştu. Altay, Âl-i İmrân Sûresi'nin okunup öyle oy kullanılmasını istedi.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz da AK Partii'nin verdiği önergede samimi olmadığını söyledi. İddiaların darbe deyip geçiştirilemeyeceğini vurgulayan Yılmaz, mazlumun ahını alanların iflah olmasının mümkün olmadığını kaydetti.

 

---------------------------
Internet Download Manager
---------------------------
Internet Download Manager has been registered with a fake Serial Number
---------------------------
Tamam   
---------------------------
---------------------------
Internet Download Manager
---------------------------
Internet Download Manager has been registered with a fake Serial Number
---------------------------
Tamam   
---------------------------
 




























KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER