ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Temmuz 2014 Cuma 18:06

26 yıllık özlem sona erdi

26 yıllık özlem sona erdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Hasan Doğan Milli Takım Eğitim Tesisleri açılışını yaptı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nin açılışında konuşarak, tesisin hayırlı olmasını diledi.

Adını tesislere verdikleri, 2008’de Hakk’a uğurladıkları değerli arkadaşı, kardeşi Hasan Doğan’ı bir kez daha rahmetle andığını ifade eden Erdoğan, tesislerin yer tesliminin, 29 Mart 2013’te yapıldığını, 9 Nisan 2013’te de temelinin atıldığını hatırlattı.

İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

-Milli takım adeta göçebe hayatı yaşıyordu. Dünyada bu işte büyük olmak, büyük oynamak bu tür anlayışlarla olacak iş değildi.

-Şu anda ise Riva'da milli takımın artık dört dörtlük bir tesisi var. İnşallah ilavelerle bu artık dört dörtlük olmayacak, dört beşlik olacak, dört altılık olacak. Türkiye'nin neden böyle tesisleri yok dedik.

- Spor barışı temsil eder. Bu millet örnek olduğunu dünyaya göstermeli.

- Bu tesislerin yer teslimi 29 Mart 2013'e yapılmış, 9 Nisan'da temel atılmıştı. Sadece 450 günde bu büyük tesis tamamlandı.

- Güçlü mekan güçlü insanları doğurur. Genç takımlarımızdan A kadroya kadar bu tesislerde eğitim alabilecek.

- Dünya Kupasında bizim olmamamız bizi olumsuz yönde etkiliyor.

- İstiyoruz ki hiç bir takımın kalitesiz stadı olmasın.

- Hatta bir keresinde Fatih Hoca ile sohbetimiz vardı. O sohbette de Halkalı’daki Olimpiyat Stadı ile ilgili bir temennisi olmuştu. Ben de ’Hakikaten niye olmasın’ demiştim. Bunlardan birisi federasyonun şu andaki yönetim merkezinin bulunduğu yerden oraya taşınmasıydı.

- Bir diğeri, kalelerin şöyle bir yer değişmesi olayıydı. Bir diğeri de açık tribünlerin süratle kapalı hale getirilmesiydi. Buradaki mantık, anlayış beni hakikaten orada bir yerde de büyülemişti. Şu yönden büyülemişti; bir tasarruf, iki tasarrufla beraber bu işi daha ideal kullanma yani verimlilik.

-Bütün bunların yanında kalkıp da böyle bir orada tesisimiz varken niçin yine gidip bir yerlerde sığıntı olarak duracağız. Burada ise o dev tesis, o dev tesisin yerinde ve yanında yapılacak yine yatırımlarla daha güçlü bir yapı olacak.”Tribünlerin dilini biz ne zaman fair play'a uyduracağız. Bu dil bize yakışmıyor, bu milletin değerleri bu değil.

- Türkiye layık olduğu yeri spor alanlarında da gösterecektir.

- Bütün spor yatırımlarımızın neticesini almaya başladık ama ideal oranda değil. 272'den 611 madalyaya ulaştık.

- Türkiye Futbol Federasyonumuzu ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum. Merhum Hasan Doğan kardeşimi rahmetle anıyorum.

26 YILLIK ÖZLEM

2008'de vefat eden Doğan'ın ismini alan tesis TFF tarihinin en büyük altyapı yatırımı olacak. 26 yıllık bir özlemi dindirecek olan tesislerin hizmete girmesiyle yılda 14 milyon TL tasarruf sağlanacak. 235 bin metrekare arsaya inşa edilen tesislerin, 17 bin 643 metrekarelik kapalı alanı bulunuyor. Çevreye duyarlı, yenilebilir enerji kabiliyetli tesiste 5 adet saha var.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER