ÖNE ÇIKANLAR :
OTO-MOTOTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ekim 2014 Salı 12:54

Yeni model Lada otomobillerin fiyatları belli oldu

Yeni model Lada otomobillerin fiyatları belli oldu

Lada Xray ve Lada Vesta modellerinin başlangıç fiyatları 430 bin ruble (10 bin dolar) olarak belirlendi.


Rusya’nın 2012 yılında konsept olarak tanıttığı ve 2015 yılında trafiğe çıkacak olan yeni Lada Xray ve Lada Vesta modellerinin başlangıç fiyatları 430 bin ruble (10 bin dolar) olarak belirlendi.

Avtovaz Başkanı Bu Anderson tarafından Kırım’da Lada bayisi açılışında yapılan açıklamada 2015 yılında çıkacak olan Xray modelinin en düşük fiyatının 10 bin dolar olacağını, 2016 yılında çıkacak olan ikinci versiyon Xray Cross’un ise 500 bin rubleden (12 bin dolar) başlayan fiyatlarla satışa sunulacağını açıkladı.

Renault-Nissan ve Rus AvtoVaz firmalarının ortak ürettiği Xray modeli Renault Sandero ve Renault Duster modellerinin izlerini taşıyor.

Xray modelinde standart olarak sunulan donanımlar arasında, Rusya’da çok tercih edilen sürücü koltuğu yükseklik ayarı, tüm camlarda, koltuklarda, direksiyonda ve aynalarda ısıtma sistemi bulunuyor. Ayrıca Lada tarafından üretilen yeni 1,4 turbo 100 beygir gücündeki motor da bu araçlarda kullanılacak.

Bu sene Lada otomobillerin üretim kalitesini yüzde 50 artırdıklarını belirten Anderson aynı zamanda üretim maliyetlerini yüzde 12 oranında düşürdüklerini açıkladı.

Birçok otomobil firmasında yöneticilik görevi yapan İsveçli Anderson, 2009 yılında AvtoVaz firmasının başına getirilmişti. Rusya’nın AvtoVaz firması 2012 yılında yaklaşık 210 milyon dolar kâr açıklamıştı.








KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER