ÖNE ÇIKANLAR :
OTO-MOTOTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Kasım 2014 Pazartesi 15:38

Tırmanma Finali Kazan'daydı

Tırmanma Finali Kazandaydı

Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından Kazan Belediyesi'nin katkılarıyla Türkiye Tırmanma Şampiyonası düzenlendi.


ampiyonanın 7'nci ve son ayak yarışı birincisi Ülkü Motorspor yarışçılarından Ümit Ülkü oldu. Ümit Ülkü, Kazan tırmanma yarışında günün en iyi çıkışını yaparken, toplamda en başarılı sporcu oldu.

Ankara'nın Kazan İlçesi Ahi Mahallesi'nde başlayan 8.5 kilometre uzunluğundaki asfalt etapta iki çıkış üzerinden koşulan yarış, Belediye Başkanı Lokman Ertürk tarafından başlatıldı. Kazan Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleşen organizasyonda, uzun parkurun çeşitli noktalarında bekleyenler, yarışı ilgiyle izledi. Otomobilin güç ve teknik özelliklerine göre 6 ayrı klasmanda yapılan yarışlarda 10 otomobil yarışa katılırken, mekanik arızadan dolayı 3'ü yarışmadan çekilmek zorunda kaldı, 7 otomobil damalı bayrağı gördü. Motor Sporları Türkiye Tırmanma Şampiyonası final yarışının daha önceki ayak yarışları Aydın, İstanbul, Eskişehir, İzmir, Bursa'da yapıldı. Tırmanma yarışının finali geçen yıl da Kazan'da yapılmıştı.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk yaptığı açıklamada, güneşli bir sonbahar gününde motor sporları ile ilgili güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını belirtti. Ertürk, "Kazan Tırmanma Yarışı Türkiye Şampiyonası'nı Kazan'da gerçekleştirmiş oluyoruz. Gördüğünüz gibi ilgi son derece yüksek. Doğa sporlarıyla, motor sporlarıyla, futboluyla, voleyboluyla, boccesiyle her türlü sporuyla en elverişli ilçelerden birisi konumuna geldi. Kazan ve Ankara halkına alternatf seçenek sunabileceğimiz çok daha güzel hizmetlere bugün başlamış olduk" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal ise açıklamasında, "Bu şehir merkezinde, şehir trafiğinde bu tür şeylerin yapılması araç kullanlar açısından son derece tehlikeli. Enerjilerin atılacağı faaliyetlerin, güvenliği sağlanmış mekanlarda yapılmasını tavsiye ederiz" dedi. Başkent Otomotivciler Derneği Başkanı Aydın Erkoç da bu tür aktivitelerin sokaklar yerine daha sağlıkl ve kaiteli yerlerde olmasını istediklerini belirtti.
Şampiyonada, 1. kategoride Çağlar Ünüvar, 3. kategoride Cem Şit, 5. kategoride Kadir Murat Altuntaş ve 6. kategoride Ümit Ülkü birinci olup, kupa aldı.













KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER