ÖNE ÇIKANLAR :
OTO-MOTOTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2017 Salı 15:13

Tesla'nın piyasa değeri Ford'u geçti

Teslanın piyasa değeri Fordu geçti

Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla, büyük bir başarı elde ederek 100 yıllık otomobil üreticisi Ford'u devirmeyi başardı!


Elektrikli otomobil sektöründe adeta bir devrim yaratan Tesla, inovasyonlarının meyvesini almaya başladı. Açıklanan son rakamlara göre Tesla'nın piyasa değeri 100 yıllık otomobil üreticisi olan Ford'u geçmiş durumda. Ford'un şimdiki piyasada değeri 45,1 milyar dolar. Tesla'nın değeri ise 47,8 milyar dolara kadar çıkmış durumda.

Tesla'nın 2016 yılında 80.000 civarında otomobil sattığı Ford'un ise 6.7 milyon araç sattığı açıklanan verilerde yer alıyor. Tesla'nın bu kadar az araç satarak piyasa değerini arttırmış olması başarı örneği olarak gösteriliyor.

Tesla'nın hisseleri; 2017 yılının ilk çeyreğinde 25.000 otomobil sattıklarını açıkladıktan sonra \%5 fazla bir artış gösterdi. Yatırımcılar bunu Tesla'nın lansman öncesi hedeflerini gerçekleştirebileceğinin bir işareti olarak görüyorlar. 

1491289041_tesla-ford.jpg

AutoPacific analisti Dave Sullivan; Tesla'nın Ford'u geçmesi hesaplanmıyordu. Sullivan, Ford'un sahip olduğu küresel genişliği ve derinlikteki bir şirketin aniden Tesla'dan daha düşük veya ona eşit değerde olmasını akıl almaz bir şey olarak yorumluyor. 

Elon Musk, Tesla'nın Model 3'ün piyasaya sürülmesinden sonra 2018'de yılda 500.000 araç üretebileceğini belirtti. Bakalım ilerleyen dönemlerde Tesla'dan bizi şaşırtacak başarılar gelmeye devam edecek mi?



KAYNAK : Tesla'nın piyasa değeri Ford'u geçti

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER