ÖNE ÇIKANLAR :
OTO-MOTOTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Aralık 2014 Salı 14:41

Hükümet kararlı

Hükümet kararlı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilde çok kararlı olduklarını söyledi.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, katıldığı bir televizyon programında, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan Işık, açıklanan sanayi üretimi endeksi ile ilgili Avrupa’da ciddi resesyon riski ve çevremizde olağanüstü gelişmeler varken ortaya çıkan rakamların memnuniyet verici olduğunu söyledi. Trende bakıldığında sanayi üretiminin arttığına dikkat çeken Işık, “Avrupa’da ciddi resesyon riski var büyüme problemleri var, bu kadar olayın bir araya geldiği başka dönem bulmak zordur. Güney de Güneydoğu da Güneybatı da farklı sıkıntı var böyle bir ortamda üretiyor olması önemlidir” diye konuştu.

"Büyümeye devam etmek başarıdır" diyen Işık, yıl sonunda yüzde 3,3’lük bir büyüme beklentisinin olduğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı ekonomide dönüş programlarının kararlılıkla yürütüldüğünü ifade eden Işık, 9 programdaki 417 eylem planının 77’sinin bakanlığının sorumluluğunda bulunduğunu kaydetti.


YERLİ OTOMOBİL

Yerli otomobil konusunda da açıklamalarda bulunan Işık, “Yerli otomobilde Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız başta olmak üzere çok kararlıyız, bir devlet fabrikası kurmayacağız özel sektör yapacak, otomobil sektörü dünyada inanılmaz rekabetin olduğu bir alan. Burada marka çıkarmak kolay değil devlet desteği gerekiyor, elektrikli seri hibrit modele yoğunlaştık, menzili artırılmış araçlarla ilgili mükemmeliyet merkezi hazırlanıyor TÜBİTAK ile Kalkınma Bakanlığı destekliyor. Dizayn ve mühendislik departmanı ve seri üretim için özel sektör kuruluşu ya da konsorsiyumu kurulma aşamasında.Yol haritamız var somut bazı çalışmalar var. Örneğin özel sektörde bir firma diyor yaparım gelin konuşalım diyoruz. Çok ümitliyim son derece iyi gidiyor Türkiye’nin sınıf atlayacağı çalışma yürüyor" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER