ÖNE ÇIKANLAR :
OTO-MOTOTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Şubat 2017 Çarşamba 17:08

Hem bor hem de elektrikle çalışan otomobil geliyor!

Hem bor hem de elektrikle çalışan otomobil geliyor!

DMA, TÜBİTAK MAM ve Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü ortaklığı ile dünyanın ilk bor ve elektrikle çalışan otomobili geliştirdi. Aracın ismi Boren.


Tek şarjla dünyanın en fazla mesafe kat edebilen elektrikli aracı olan Tesla 100D'den daha fazla yol katedebilecek. Söz konusu arabayı DMA firması bir araya getirecek. Sodyum bor hidrürden hidrojen elde edilecek pili de TÜBİTAK MAM ve Bor Araştırma Enstitüsü geliştirecek.

Araç, diğer elektrikli araçlarınkinden daha küçük bir batarya ile daha fazla mesafe katedebilecek. Elektrikli araçlar konusunda DMA motor, şanzıman ve egzos sistemi olmayan aracın kablo için gerekli altyapısını hazırlayacak. DMA ayrıca TÜBİTAK MAM ve Bor Araştırma Enstitüsü'nün geliştireceği batarya için alan da oluşturacak. Araç, geleceğin teknolojisi olarak görülüyor.

1485947157_bor-mobil.jpg

DMA tarafından geliştirilen motor ise 53 kW'lık bir batarya ile 450 km mesafe katedebiliyor. Elektrikli otomobil denince akla gelen öncü firma Tesla bile 75 kW'lık batarya ile 426 km yol katedebiliyor. Duruma bu yönüyle bakıldığında gelişen teknoloji ile elektrikli otomobillerle tek şarj ile alacağımız mesafe çok yakında bir hayli artacak. Diğer yakıtlarla karşılaştırıldığında 3 kat daha ucuz olan hidrojenin, bu teknoloji ile birlikte birçok alanda kullanılması hedefleniyor.



KAYNAK : Hem bor hem de elektrikle çalışan otomobil geliyor!

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER