ÖNE ÇIKANLAR :
OTO-MOTOTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Ekim 2014 Çarşamba 09:23

Erciyes Dağı'nda Cumhuriyet rallisi düzenlendi

Erciyes Dağında Cumhuriyet rallisi düzenlendi

Erciyes Dağı'nda 25-26 Ekim tarihleri arasında yaklaşık 30 aracın katılacağı, 10 kilometrelik parkurda 4 etaptan oluşan Cumhuriyet Rallisini yapılacak.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri Bakanlığı ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından ilk kez ortaklaşa düzenlenecek Cumhuriyet Rallisi'nin önümüzdeki yıllarda Kapadokya Bölgesi'ni de içine alıp, uluslar arası yarışmaya dönüşecek. Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cingı, şöyle dedi:

"Büyükşehir Belediyesi'nin Erciyes Master Planı sadece dağı kış turizmine kullanmaya yönelik olmayıp, şehrin dağ ekonomisinden 4 mevsim faydalanmasına yönelik bir çalışmadır. Bunun içinde 'Kış mevsiminin dışında yaz, sonbahar ve ilkbahar mevsimlerinde Erciyes’ten nasıl faydalanırız?' sorusunun cevabını çeşitli aktivitelerle organize ederek buluyoruz. Bunlardan biri de Cumhuriyet Erciyes Rallisidir. Erciyes’te çok büyük yapılaşma var. Yollar pistler yarışları için bir mekan oluşmaktadır. Bunu da Kayseri ve Türkiye’deki otomobil sporlarının istifadesine sunmak istiyoruz. Dolayısı ile de böyle bir ralliyi uygulamaya geçiriyoruz. Rallinin Cumhuriyet Bayramına tesadüf etmesi sebebi ile de ulusal bir yarış olması Erciyes açısından da güzel bir tesadüf oldu. İnşallah Erciyes’te hem otomobil sporlarının yapılacağının gösterilmesi Türkiye’nin dolaysıyla Erciyes’ in markalaşma sürecine katkı sağlayacak."

TOSFED adına Erciyes rallisiyle ilgili olarak, İzmir’den gelip, bayram sürecinde Erciyes dağında incelemelerde bulunan ünlü Rallici Ayhan Germirli, 30 araçla gerçekleştirilecek etkinlikle ilgili olarak, şöyle konuştu:

"Ralliden önce burada tırmanma yarışı düzenlemek istiyorduk. Zira Erciyes dağ yolu böyle bir etkinlik için mükemmel. Ancak, ralli planlanması yapıldığı için etkinlik daha da genişledi. Cumhuriyet Rallisi'nin Cumhuriyet Bayramına denk gelmesinin anlamı da daha başka oldu. Erciyes dogası ve yolları gereğince ralliye çok uygun. Bizler ve bu işte daha profesyonel olan arkadaşlarımız da geldi, parkuru inceledi. Ulusal yarışı daha da büyüterek, gelecek yıllarda 4 etaptan oluşacak. 10 kilometrelik parkurdaki etkinlikler uluslararasına dönüşecek. Asfalt parkurun yanı sıra toprak parkurlarda hem tırmanma hem iniş için mükemmel."












KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER