ÖNE ÇIKANLAR :
OTO-MOTOTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Şubat 2017 Cuma 00:19

En iyi 15 kompakt otomobil

En iyi 15 kompakt otomobil

En yüksek teknolojiye sahip ama boyutu ile kullanışlı en kompakt otomobiller!


Bu haberimizde sizlere, fiyatı, çarpıcı özellikleri ve kompaktlığı ile ön plana çıkan en iyi otomobillerin listesini sunacağız. Bu listeyi aşağıda ve sonraki sayfalarda inceleyebilirsiniz.

1. Nissan Sentra

Birçok insanın kompakt otomobil seçmesinin iki nedeni, düşük fiyat ve mükemmel gaz kilometre oranıdır. Nissan Sentra her ikisini de sunuyor. Şehir içinde galon başına yaklaşık 30 mil, karayolunda galon başına 40 mil gibi ortalama bir mesafe alıyor. 

Artı 20.000 doların altındadır. 130 beygir gücü, 6 ileri manuel şanzıman ve 5 kişilik koltuk kapasitesi sunan 1.8 litrelik 4 silindirli bir motor ekleyince, Sentra sınıfının diğer araçlarıyla karşılaştırıldığında oldukça iyi görülüyor. 

Nissan Sentra ayrıca, Bluetooth, NissanConnect, direksiyon simidine monte edilmiş kontroller, USB portu, akıllı seyir kontrolü ve çok sayıda güvenlik özellikleri içeriyor.

 1486639600_01.jpg

 

2. Toyota Corolla

Mükemmel yakıt ekonomisi ile birçok teknolojik gelişmeye sahip araç, şık, konforlu iç mekan, sürücüden esinlenilmiş kokpit, akıllı anahtar sistemi, basmalı düğme ile start, 6 vitesli manuel şanzıman, Motor Kontrol Ünitesi, 3,5 inç Çoklu Bilgi Ekran, Bluetooth, navigasyon, Kamera yedekleme ve mükemmel kullanım sağlayan Toyota Corolla, kompakt bir otomobil. 

Daha küçük bir araç olmasına rağmen, sürüş deneyiminizi iyileştirmek için tasarlanmıştır. ECT sürüş modu, CVTi-S Valvematic teknolojisi, şaşırtıcı mekan genişliği, ek güvenlik için LATCH, Aerodinamik tasarım, geliştirilmiş çekiş, spor ayarlanmış arka süspansiyon, mevcut SofTex koltuklar ve Whiplash- ve gelişmiş Star Safety System  ile Toyota Corolla, paranız için büyük bir değer sunuyor.

 1486639624_02.jpg

3. Scion FR-S

Scion FR-S dikkat çeken kompakt bir otomobil. Dışı, şık, aerodinamik gövde, 17 inç alaşım jantlar, krom uçlu çift egzoz, renk anahtarlı dış aynalar ve projektör kiriş farlarıyla dikkat çekiyor. 

Scion içinde çok sayıda teknoloji mevcut ve, deri kaplamalı devirme ve kırmızı dikiş vurguları olan konforlu koltuklar, teleskopik direksiyon, spor pedalları ve her tür konforla etkilemektedir.  Ücretsiz bakım, 5 yıldızlı güvenlik derecesi, olağanüstü özellikler ve heyecan verici performans ekleyince, birçoğunuz, uygun bir Scion FR-S almanın doğru zamanı olduğunu söyleyeceksiniz.

1486639638_03.jpg

4. Mazda3


Kalite, dayanıklılık, ekonomiklik, kullanım, performans ve eğlenceler söz konusu olduğunda Mazda3'ü yenmek zor. 2,5 litrelik, 184 beygir gücü motoru 41 mpg'ye kadar çıkıyor. 

Bu model, içten dışa güzel bir arabadır.  Mazda'nın devrim niteliğindeki Skyactiv teknolojisi, Radar Cruise Kontrolü, i-Activsense güvenlik özellikleri, inanılmaz verimlilik ve benzersiz sürüş dinamikleri ile hem keyifli hem de işlevsel darbe hızlandırıcı performans sunuyor. 

 1486639731_04.jpg

5. Volkswagen Jetta

Volkswagen Jetta'yı tarif ederken akla gelen ilk kelime etkileyicidir. Dört adet turbo şarjlı benzinli veya hibrid motorun yanı sıra Alman mühendisliğindeki hassasiyet, performans ve stil seçimi bu otomobilin mükemmel olmasını sağlıyor. Uygun fiyata olağanüstü geliyor. 

Jetta'nın sportif ayarlı süspansiyon, dokunmatik ekran teknolojisi, VW Car-Net App-Connect, anahtarsız erişim, basmalı başlatma, dokunmatik ekranlı navigasyon ve renkli ekranlı ses sistemi, otomatik ikili bölge iklim kontrolü, ortam aydınlatması gibi sürücü yardım sistemleri özelliklerine sahip.

 1486639744_05.jpg

6. Audi A3

1.8 litrelik, 4 silindirli motor ve 6 vitesli manuel şanzımana sahip Audi A3, galon başına şehir içinde 30 ve kara yolunda 42 mil üretiyor. 

Bu otomobil, sportif bir sürüşe ve ihtiyacınız olan tüm güvenlik özelliklerine sahip ve 130 mph'a kadar çıkabilir.Standart özellikler büyük olsa da, yükseltmeler arasında deri spor koltuklar, çok fonksiyonlu deri spor direksiyon, Bose premium ses sistemi, açık gökyüzü sistemi, performans lastiklerinde kaplanmış 17 " alaşım jantlar ve bir spor süspansiyon yer alıyor. 60/40 katlanabilir arka koltuk, bu arabayı tek başına ya da ailenin tamamı ile maceraları için mükemmel kılar ve ikili bölge klima kontrol sistemi herkesin rahat yolculuk yapmasına yardımcı olur.

 1486639754_06.jpg

7. Ford Fiesta Hatchback

A noktasından B noktasına ekonomik bir şekilde ulaşmanız için kompakt bir otomobil arıyorsanız, Ford Fiesta mükemmel bir seçimdir. 15.000 dolardan daha az bir fiyata sahip bu araç, pratik ve konforludur, ancak aynı zamanda oldukça tarz ve nispeten iyi donanımlıdır. 

 1486639795_07.jpg

7. Chevrolet Sonic

1.8 litre inline-4 ile güçlendirilmiş otomobil, şehir sürüşünde 26 mpg ve karayolu üzerinde 35 mpg sunuyor. Chevrolet Sonic, bütçesiyle insanlar için harika olmasına rağmen, bağlayıcı teknoloji ve standart olan pek çok modern olanaklara sahiptir.

Chevy'nin MyLink'ini ve Bluetooth'u içeriyor. Sonic 4 koltukları, sportif, havadar ve geniş hissettiriyor. Deri kaplı direksiyon, koltuklar ve kaydırıcı düzeltme güzel özellikler. Seçenekler arasında turbo şarjlı bir motor ve düz vitesli altı vitesli manuel şanzıman bulunmaktadır. Chevy Sonic'in ayrıca 5 yıldızlı NHTSA güvenlik derecelendirmesi var. Bu model eğlenceli, güvenli ve ekonomik bir otomobile benziyor.

1486639809_077.jpg

8. Lexus IS 350 F

Kompakt bir otomobilin lüksünü arıyorsanız Lexus IS 350 F'yi düşünmelisiniz. 3,5 litrelik bir V6 motorla güçlendirilen bu agresif tarz araç, şehir içi sürüşte 19 mpg ve şehirler arası 28 mpg tüketiyor. Lexus IS 350 F, Lexus'un cesur, farklı bir dış görünüme sahiptir. 

Lüks iç mekan, alüminyum döşeme, deri koltuklar, gösterge paneli kapağı, TFT gösterge paneli, ayırt edici tasarım, inanılmaz bir ses sistemi ve modern sürücülerden istenecek tüm bağlantı özelliklerine sahiptir. En son güvenlik teknolojisini de ekleyince, çok lüks bir kompakt otomobiliniz olacak.

 1486639825_08.jpg

9. Acura ILX Hybrid

Bu ön çekişli, 4 kapılı, 5 yolcu alan hibrid sedan, 1,5 litrelik, sıralı 4 silindirli bir motor ve bir elektrikli motora sahip. Ayrıca, şehir ve otoyol sürüşünde 111 beygir gücü ve şaşırtıcı bir 39 ve 38 mpg sunuyor. Sürekli değişken şanzıman, ABS de dahil olmak üzere 4 tekerlekli disk frenleri, elektronik çekiş,denge kontrolü ve mükemmel bir de süspansiyon sistemi ekleyin, işte size etkileyici bir kompakt otomobil. 

Acura ayrıca ILX Hybrid'te navigasyon, dikiz aynası kamera, ergonomik düzen, ELS çevre sesi, ısıtılmış deri koltuklar, birçok hava yastığı ve diğer üstün emniyet özellikleri ile lüks bir iç mekan sunuyor. Böylece, ekonomi, güvenlik ve değer sağlayan cazip bir kompakt otomobil oluşuyor.

 1486639839_09.jpg

10. BMW 228i

BMW 228i, Alman otomobil üreticisinin nihai sürüş aracı olma geleneğini sürdürüyor. 2.0 litrelik turbo şarjlı 4 silindirli motorla güçlendirilen ve şehir içinde 22 mpg, karayollarında 34 mpg tüketim sunuyor. Bu şaşırtıcı otomobil, nefes kesici 4.4 saniyede 0-60 arası gidiyor ve bir IIHS üst güvenlik aygıtı.

Bu küçük BMW, 320 beygir gücü üretiyor ve 8 vitesli otomatik şanzımanı var. Duyarlı kullanımı, agresif ve çevik geniş duruşu, tam olarak özel süspansiyon efsaneleridir. 228i, BMW Technology Package, iDrive sistemi, 12 hoparlörlü Harman Kardon Audio System ve yüksek çözünürlüklü bir ekrana sahiptir. 

 1486639852_10.jpg

11. Hyundai Accent Hatchback

Hyundai Accent, iyi fiyatlı ve yakıt tasarruflu bir otomobil. 1.6-ileri manüel şanzımanla eşleştirilmiş, 1.6 litrelik 4 silindirli motor 138 beygir gücüne ve sınıfında önde gelen 34 mpg'ye sahip. İçinde 47 kübik feet depolama alanı var. Bu 5 kapılı hatchback, iyi hızlanma, çok sayıda standart ekipman ve verimli alan kullanımı sunuyor. 

Çok yönlü Accent, çekiş ve denge kontrolü, havalandırmalı ön kısımda ABS fren kuvveti dağıtımı, ve sağlam arka disk frenler, bobin yayları, stabilizatör çubuğu ve neredeyse her yere gidebilmesini sağlayan gaz dolu hidrolik amortisörlere sahiptir. Ön, yan ve arka tavan, koltuklara montajlı, yan darbe ve yan perde hava yastıkları yolculuğunuzu daha güvenli hale getiriyor.

1486639888_11.jpg

 

12. Kia Forte EX

Kia nispeten yeni bir marka olabilir, ancak Kia Forte dinamik iyi görünüm, mükemmel kabin ve bagaj alanı ile tüm popüler konfor, bağlantı ile her yaştaki sürücülere hitap ediyor. 

Bu özelliklere  Bluetooth, UVO telematik teknolojisi ve bir dikiz kamera dahildir. Önden çekişli Kia Forte, çekiş kontrolü ve bir dizi güvenlik özellikleri içeriyor.Sıralı 4 silindirli, 2.0 litrelik 173 beygir gücündeki motor, şehir içinde 22 mpg ve karayolu üzerinde 36 mpg sunuyor. 

 1486639868_12.jpg

13. Nissan Versa Note Hatchback

Hatchback, Amerikan pazarına bir dönüş yapıyor ve Nissan, Nissan Versa Note hatchback'le rekabette büyük bir rekora imza atıyor. Bu araç şaşırtıcı ölçüde ferah, şık, 5 kişilik yeterli oturma alanı, uygun fiyatlı ve fiyatına göre daha çok değerli.

Doğrudan enjekte edilen 1,6 litrelik sıralı 4 motor 109 beygir gücü sunuyor ve şehirde ve otoyolda inanılmaz bir ortalama ile 35 mpg'ye ulaşıyor. Bu ön çekiş aracın bölünmüş arka koltukları katlanır ve dışarıya doğru kayar. Ayrıca şehir içi trafiğe ve sıkı park alanlarına girip çıkarken işinize yarayacak, yeterli güvenlik özellikleri, gerekli konforlar ve teknoloji özelliklerine sahiptir.

 1486639905_13.jpg

14. Chevrolet Cruze

Eğlenmeye hazırsanız, Chevrolet Cruze'yi deneyin. Araç, göze alabileceğiniz bir fiyata ihtiyacınız olan her şeye sahiptir. Yenilikçi tasarım, en son teknoloji, şaşırtıcı performans ve mutlu yolculuğunuzu güvenli bir hale getirmek için yeterli güvenlik özellikleri içerir. Ayrıca bu sportif araç, iş, okul veya hafta sonları maceralarına gidiş dönüşünüzü çok eğlenceli hale getirecek. 

Dışta aerodinamik bir tasarım, projektör kirişli farlar ve zarif ve çağdaş bir görünüm yaratan etkileyici LED lambaları bulunuyor. Yemyeşil, davetkar iç mekan, ısıtmalı direksiyon, deri tarafından ısınan koltuklar ve 60/40 bölme katlanır arka koltuklar sunuyor. Orta konsol ve direksiyon simidi anahtarları, Cruze'nin kullanımı kolay kontrollerini parmaklarınızın ucuna getiriyor. 

Ancak hepsi güç, yakıt tasarruflu standart 1.4L turbo motor ve Cruze'nin üstün kullanım ve performansıyla başlıyor. Güvenlik için arkaya çapraz trafik uyarısı, arka görüş kamera, şeritte yardım tutma, ileri çarpışma uyarısı ve bir dizi gelişmiş güvenlik teknolojisi bulunmaktadır.

 1486639918_14.jpg

15. Nissan Leaf

Nissan Leaf, elektrikli otomobillere rağbeti geri getiren kompakt bir araçtır. Bu tamamen elektrikli otomobil, günlük kullanım için tasarlanmış ve fiyatlandırılmış olup, tam şarj olduğunda yaklaşık 80 mil gidebiliyor. 

Bu şarj ile çoğu insanın okula gitmesi, çalışması ya da tekrar eve dönmesi için yeterlidir. Bu devrim niteliğindeki elektrikli araba, 240 voltluk bir şarj cihazıyla garajınızda şarj edebilir. 80 kilovatlık bir elektrik motoru, bu beş kişilik kompakt hatchback'e güç veriyor. Nissan Leaf.24 kWh lityum iyon pil gibi bir pil takımıyla besleniyor.

1486640047_16.jpg



KAYNAK : En iyi 15 kompakt otomobil

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER