ÖNE ÇIKANLAR :
OTO-MOTOTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Ekim 2014 Çarşamba 10:43

Bu otomobil "3D" ürünü

Bu otomobil "3D" ürünü

3D yazıcıların geleceğimizi oluşturmaya başladığı bu günlerde neredeyse birçok nesne bu mükemmel buluş ile üretilmeye başlandı.


3D yazıcıların geleceğimizi oluşturmaya başladığı bu günlerde neredeyse birçok nesne bu mükemmel buluş ile üretilmeye başlandı. Uzay sanayiinde, tıpta, endüstri mühendisliğinde derken otomotiv sektörü içinde küçük parça üretimi ile başlayan bu çılgınlık sonunda bir otomobilin üretilmesine kadar gitti.

Local Motors tarafından üretilen ve Strati olarak adlandırılan aracın metal kısımları, koltukları, motoru ve lambaları dışındaki tüm ara parçaları ve kaportası 3D yazıcı ile üretildi. Araç elektrikli motora sahip, ancak bu motor da 3D yazıcı ile yapılmadı. Şimdilik 3D yazıcıdan bunu beklemek imkansız gibi görünüyor.

 1413322631_img20141015003432.jpg

3D yazıcıların geleceği oldukça parlak görünüyor, zira şu an neredeyse bilgisayar olan her evde bulunan 2D yazıcı gibi 3D yazıcılar da gelecekte her evde olacak. Bir ürünü almak istediğiniz zaman sadece o ürünün data dosyasına para vereceksiniz ve evinizde istediğiniz ürünü kendiniz yazdırıp kullanabileceksiniz. Tabi bu teknolojinin tam anlamıyla hayatımıza girmesi için uzun bir süre beklemeniz gerekiyor.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN 


 

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER