ÖNE ÇIKANLAR :
OTO-MOTOTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Kasım 2014 Cumartesi 09:38

Bir hayal gerçek oluyor

Bir hayal gerçek oluyor

Kıraça Holding Başkanı İnan Kıraç, “İlk yerli otomobili ben yapmak istiyorum” deyince Bakan Işık hemen ziyaret kararı aldı.


Türkiye’nin en iyi şirketlerinin ödüllendirildiği Capital 500 ödül törenine ‘yerli otomobil’ gündemi damga vurdu. Gecede onur ödülüne layık görülen Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç’ın “Yerli otomobili ilk ben yapmak istiyorum” sözlerinin ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık bir süredir ertelemek zorunda kaldığı Kıraça Holding’in mühendislik firması Hexagon’a ziyaretini 25-26 Kasım’da yapmaya karar verdi.

"HAFTAYA İNAN KIRAÇ'LA AYRINTILARI KONUŞACAĞIZ"

Gecede onur ödülü sahibi İnan Kıraç’a ödülünü verdikten sonra bir süre sohbet eden Bakan Işık, Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Kıraç’ın yerli otomobil hedefinin ardından en kısa zamanda bu konuyu ayrıntılı konuşmak istediğini belirten Işık, Kıraç’a Holding’in mühendislik şirketi Hexagon’a yapacağı ve birkaç kez ertelemek zorunda kaldığı ziyaret için gün belirlediklerini söyledi. Işık, “Ziyareti en yakın zamanda yapacağım, 25-26 Kasım gibi oturup Kıraç ile ayrıntılarıyla konuşacağız” diye konuştu. Törende yaptığı konuşmada da şirketlerin 2013’te düşen net kârlılıklarının 2014’te düzeldiğini vurgulayan Işık “9 aya baktığımızda kârlılık noktasında tablo iyiye gidiyor” dedi.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER