ÖNE ÇIKANLAR :
OTO-MOTOTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Kasım 2014 Perşembe 12:36

Ani vergi değişikliklerinden kaçınılmalı

Ani vergi değişikliklerinden kaçınılmalı

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) yönetim kurulu üyelerinin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı ziyaret ederek, otomotiv tedarik sanayinin gelecek vizyonunu paylaştığı bildirildi.


Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) yönetim kurulu üyelerinin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı ziyaret ederek, otomotiv tedarik sanayinin gelecek vizyonunu paylaştığı bildirildi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dudaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen ziyarette, yönetim kurulu üyeleri Babacan'a 2023 vizyonu çerçevesinde sektörün beklentilerini aktararak, hedeflerinin Türk otomotiv tedarik sanayini tasarım, teknoloji ve tedarik alanında dünyanın ilk 10 ülkesi arasına taşımak olduğunu iletti.

TAYSAD Başkanı Mehmet Dudaroğlu da Babacan'a otomotiv tedarik sanayinin nitelikli iş gücü, sürdürülebilir büyüme, çevre ve enerji dostu, uluslararası standartlara uygun kalite, yüzde 100 kayıt içinde olma gibi birçok farkla diğer sektörlerden ayrıldığını ifade etti. Sektörlerinin gündem maddelerinin iç pazarın büyümesi, bölge farkı olmaksızın teknolojiye teşvik, Ar-Ge yetkinliğini geliştirerek değer yaratmak ve nitelikli insan gücü olduğunu belirten Dudaroğlu, 2023 hedeflerine ulaşmada otomotiv ana ve tedarik sanayinin kilit rol üstleneceğini vurguladı.

 "Ani vergi değişikliklerinden kaçınılmalı"

Dudaroğlu, iç pazarın büyütülmesi konusunda kamunun satın alma ve kiralamalarında ülkede üretilen araçların tercih edilmesini, ani vergi değişikliklerinden kaçınılmasını ve güçlü olunan hafif ticari araç üretiminde rekabetçi konumun korunmasını beklediklerini dile getirerek, şunları da kaydetti:

"Büyük otomotiv yatırımları son 10 yıldır beklenen seviyede değil. Bunun için Türkiye'de üretilmeyen ürünlerin teşvik edilmesi ve yatırım alt limitlerinin yeniden belirlenmesi gerekiyor. Orta ve ileri teknoloji içeren ürün tanımının belirlenmesi ve ilgili ürünlerin 5. Bölge teşvik kapsamında yer alması lazım. Ar-Ge merkezlerinin yurt dışına hizmet ihracatı teşvik edilmeli. Bu doğrultuda Ar-Ge merkezlerinde geliştirilen ileri teknoloji ürünleri, seri üretime geçebilmesi için alt limitlere bakılmaksızın yatırım teşvikleriyle desteklenmeli ve istihdam edilecek yetkin insan kaynağına ulaşmak için meslek liselerinin cazibesi artırılmalı. Üniversitelerde küresel rekabete uygun eğitim programı uygulanmalı, üretim mühendisliği özendirilmeli."

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER