ÖNE ÇIKANLAR :
MEDYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 11:19

Tiyatroyu camiye benzetti

Tiyatroyu camiye benzetti

CNN Türk'te Enver Aysever'in programına konuk olan ünlü oyuncu Ayşen Gruda, tepki çekecek bir tiyatro-cami benzetmesi yaptı.


Terör sorununun çözümüne yönelik yaptığı "Dağa gideyim, PKK'lıları ikna edeyim" açıklamasıyla gündeme gelen ünlü oyuncu Ayşen Gruda, yine çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.

CNN Türk'te yayınlanan ve gazeteci Enver Aysever'in hazırlayıp sunduğu Aykırı Sorular programına konuk olan Ayşen Gruda, genel olarak devletin sanat politikalarını eleştirirken, tiyatroların kapatılması konusuna gelince bir benzetmede bulundu.

Ünlü sanatçı, konu şehir tiyatroları tartışmasına da gelince de "Tiyatro hiç kapatılır mı. Ha tiyatro kapatmışsın ha cami" açıklamasında bulundu. "Tiyatro hiç kapatılır mı. Ha tiyatro kapatmışsın ha cami" diyen Gruda, tiyatroların da kutsal yerler olduğunu, hatta kendileri için mabet olduğunu belirtti.

 Ayşen Gruda şöyle devam etti; 

"Cami nasıl bir mabedse, tiyatro da aynı şekilde mabeddir. Yani kutsaldır. O yüzden camiyi kapatmakla tiyatroyu kapatmak arasında bir fark yok. Camide insanlar vaaz yoluyla Tanrı'nın öğretilerini öğrenir ve ibadet yapar, tiyatroda da hayatla ilgili birçok şey öğrenir. İkisini de kapatmak kutsala saldırıdır"

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER