ÖNE ÇIKANLAR :
MEDYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Aralık 2014 Perşembe 22:51

Sedat Simavi Ödülleri sahiplerini buldu

Sedat Simavi Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 2014 Sedat Simavi Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Gazete, radyo, televizyon, spor gibi kategorilerde verilen ödüllerin yanı sıra bazı eserler de övgüye değer görüldü.


TGC Sedat Simavi Ödülleri, The Marmara Taksim Oteli’nde düzenlenen programla dereceye girenlere verildi. Kazanan isimler ve eserler söyle: Gazetecilik alanında “En Büyük 10’a Girecekken En Kırılgan 5’teyiz” başlıklı dizisi ve “Olayların İçinden” ekonomi yazılarıyla Güngör Uras, “Ateş Arabaları 2. Dünya Savaşı ve Futbol” adlı ortak radyo programıyla Ercan Taner – Mert Aydın, “Soma’da Acı Gerçekler” adlı ortak televizyon haber programıyla Kenan Şener – Serdar Ekeyılmaz, Roman kategorisinde “Gölgeler ve Hayaller Şehrinde” adlı romanıyla Murat Gülsoy, Sosyal Bilimler olanında “Bir Mahallenin Doğumu ve Ölümü (1494-2008)” Osmanlı İstanbulu’nda Kasap İlyas Mahallesi” adlı eseriyle Prof. Dr. Cem BEHAR, Fen Bilimleri dalında “Ramanujan’ın Rogers-Ramanujan Fonksiyonları İçin Verilmiş Olduğu Bazı Eşitliklerin Basit İspatları” adlı eseriyle Doç. Dr. Hamza Yeşilyurt, Sağlık Bilimleri alanında “Mikro RNA 181A, Açlık ve Rapamisin Tarafından Uyarılan Otofajiyi ATG5’i Hedefleyerek Düzenliyor” adlı çalışmasıyla Doç. Dr. Devrim Gözüaçık, Görsel Sanatlar kategorisinde "Galeri Artist ve Arete Sanat Galerisi ‘Dalga’ Resim Sergisi" ile Onay Akba, Spor alanında Galatasaray Odeabank Kadın Basketbol Takımı.

Övgüye layık görülen eserlerden bazıları ise şöyle: Gazetecilik dalında “Kara Köleler” dizisi yazısı ile Bünyamin Aygün, Radyo dalında “Başka Bi Gözle: Koku” , Gamze Sofuoğlu – Kürşat Ceylan, Televizyon alanında “Bir Ada İki Göç” ile Zühre Saral Gökağaç, sosyal bilimler dalında “İhtilal” adlı eseriyle Altan Öymen, Fen Bilimleri kategorisinde “Elektron Saçılımının Topolojik Özelliklere Etkisi: Düzensizlik ve Süperörgülerden Majorana Fermiyonları” ile Doç. Dr. İnanç Adagideli, Sağlık bilimleri dalında “Kromotin Modifikasyonu Gerçekleştiren Enzimlerin Yeniden Programlama Üzerindeki Etkileri” başlıklı çalışması ile Doç. Dr. Tamer Tevfik Önder, Spor alanında “2014 Avrupa Basketbol Şampiyonu” olması nedeniyle Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı.

Tören ödül kazananların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi








KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER