ÖNE ÇIKANLAR :
MEDYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Temmuz 2014 Cumartesi 17:53

"O Ses Çocuklar"a büyük ceza

"O Ses Çocuklar"a büyük ceza

İşte üst kurulun açıkladığı cezanın gerekçesi ve miktarı.


Antalya Barosu Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, “O Ses Çocuklar" yarışmasına 600 bin TL para cezası verildiği bildirildi.

Antalya Barosu Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Baro Başkanlığımızca yapılan girişimler sonucu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından çocuk istismarı gerekçesiyle “O Ses Çocuklar" yarışmasına 600 bin TL para cezası verildiği ifade edildi.

Konuyla ilgili hazırlanan uzman raporunda şu sözlere yer verildi:

“İlk elemeleri geçmiş olan yetenekli çocuklar, şarkı ya da türküyü seslendirerek jürideki ünlülerin oluşturacağı gruplara girebilmek için mücadele etmektedir. Jüride bulunan üç ünlü şarkıcının karşısında seyirlik bir ürün ortaya çıkaran hemen hepsi oyun çağındaki çocuklar, tatil döneminde dinlenmek yerine ailelerinden, arkadaşlarından ayrı, yaş ve psikolojilerine uzak bir atmosfer içinde hafta sonu yapılacak eleme için hazırlanmaktadırlar. Sahneye çıktıklarında bazıları duruş ve tavırlarıyla tam bir yetişkin gibi davranmakta, elemeyi geçebilmek için el kol hareketleriyle daha fazla çaba sarf etmektedirler. Aileleri tarafından desteklenerek yarışmaya getirilen çocukların fazla emek harcamadan alkış ve övgülerle geçici şöhret sahibi olduklarında tüm dengeleri bozulabilir ve ilerleyen zamanlarda bu şöhreti kaybetmeleri halinde çeşitli sorunlar yaşama riski oluşabilir. Erken büyüme hali, fiziksel, zihinsel, ahlaki ve psikolojik gelişimi olumsuz yönde etkileyebilir.”
 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER