ÖNE ÇIKANLAR :
MEDYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mayıs 2013 Cumartesi 09:47

Kenan Işık: "Müslümanım diye gözaltına aldılar"

Kenan Işık: "Müslümanım diye gözaltına aldılar"

Kenan Işık, Belçika'da gözaltına alındı. Sebebi ise basit bir espri. Aslında gözaltının perde arkasında Müslüman olması yatıyor...


Belçika'nın başkenti Brüksel’de pasaport kontrolü sırasında gözaltına alınan ve bir süre nezarethanede tutulan tiyatro sanatçısı Kenan Işık, “Herhalde Müslümanız diye böyle oldu” dedi.

Tiyatro sanatçısı Kenan Işık, Brüksel Kültür Günleri’ne katılmak için gittiği Belçika’da gözaltına alındı. Bu duruma tepki gösteren Işık, yaklaşık yarım saat nezarethanede tutuldu.

Hürriyet'ten Sinem Vural'ın haberine göre; Kenan Işık, Belçika makamlarının olayla ilgili açıklama yapması gerektiğini söyledi.

Işık, şöyle konuştu:

“Otel rezervasyonunu sordular, gösterdim. ‘Nerede kalacaksın?’ denilince sinirlendim. ‘Sana ne? Belki sokakta yatacağım’ diye yanıt verdim. Sonra 30 dakika nezarethanede tuttular.

‘Ders verelim, itibarsızlaştıralım, haddini bildirelim. Bir daha gelirken sana ne demesin’ diye düşündüler. AB’ye üye ülkelerden gelen turistler vızır vızır geçiş yapıyor. Ama bize pasaport kuyruğunda çile çektiriyorlar.

Kanunlarında da böyle bir hakları yok. Sözde güvenliğimiz adına böyle yapıyorlarmış. Umarım Belçika Büyükelçisi bu muamelenin nedenini izah eder. Herhalde Müslümanız diye böyle oldu. Müslümanları terör tehdidi olarak görüyor, bütün Müslümanları töhmet altında bırakıyorlar.”

"BU NE HADSİZLİK"

AB Bakanı Egemen Bağış, konunun yakından takip edildiğini söyledi. Bağış, “Ülkemizin değerli sanatçılarından biri olması bir kenara, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak da Belçika makamlarının Kenan Işık’a yaptığı muamele hadsizliktir, saygısızlıktır. Ülkemizin hiçbir vatandaşına böyle bir muamele reva görülemez” dedi. Bakan Bağış, Işık’ın Belçika polisine sorgulama sırasında gösterdiği tavrı da ‘sahiplendiğini’ belirtti. Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru da konunun Belçika makamlarına resmen iletildiğini ve “olay hakkında izahat talep edildiğini” açıkladı.      

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER