ÖNE ÇIKANLAR :
MEDYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2012 Çarşamba 14:45

Kenan Evren'e Seksenler şoku!

Kenan Evrene Seksenler şoku!

Seksenler dizisinde darbe günleri işlenmeye devam ediyor. Bu kez Ahmet Kenan Evren'e karşı geldi.


YAZETE.COM -ÖZEL

TRT 1 ekranlarından yayınlanan Seksenler’de dün Kenan Evren başroldeydi. 12 Eylül 1980 darbesinin 9. duruşmasında Kenan Evren’in yargılandığı günün akşamı yayınlanması ise oldukça manidardı. Berber Recep, tıraş ettiği Sait Astsubay’ın “Büyük patron geliyor!” cümlesini mahallenin “Kenan Evren geliyor” şeklinde anlamasıyla koşturmaca başladı.

Kenan Evren’in mahalleyi ziyaret edeceğini düşünen mahalleli takım elbiselerle Kenan Evren’i bekledi. Korku ile saygının birbirine girdiği bir dönemin en güzel örneğini veren dizide mahallelinin Kenan Evren hakkındaki düşünceleri dikkat çekti. “Demokrasi getirdiğini” düşüncesinde olanlar kadar, sivil halkın askerden korkusu görülmeye değerdi.

Darbeyi konu alan bölümlerinden dolayı daha önce eleştiriler alan dizi bu kez darbenin “demokrasiden uzaklığına” dikkat çekti.

1980 darbesiyle ilgili başlayan duruşmada işkenceleri kabul etmeyen Kenan Evren’e cevap bir akşam önce gelmişti. İronik bir eleştirinin hâkim olduğu dizi de Ahmet’in cümleleri, darbeyi yerden yere vurdu.
 

İŞTE O SAHNE:

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER