ÖNE ÇIKANLAR :
MEDYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Eylül 2013 Perşembe 10:33

Hintli yönetmen Uğur Yücel'e ateş püskürdü

Hintli yönetmen Uğur Yücele ateş püskürdü

Uğur Yücel son filmi "Benim Dünyam"da, "Black" filmindeki sahneleri birebir kullanınca Hintli yönetmen Leala Bhansali'yi çileden çıkardı.


Uğur Yücel, yönettiği ve başrolünü Beren Saat ile paylaştığı "Benim Dünyam" isimli filminin çalıntı olduğu söylentileri yüzünden sıkıntılı günler geçiriyor.

Ünlü sanatçı, Hint yapımı "Black" isimli filmden uyarladığı "Benim Dünyam"daki, birebir aynı sahneler yüzünden eleştirilere hedef oldu.

Sabah gazetesinden Öner Öngün imzalı habere göre; The Times of India isimli gazeteye açıklama yapan "Black" filminin yönetmeni Leela Bhansali, filmde hiçbir referans görmediklerini belirtmişti. Hintli yönetmen uyarlama bile olsa senaryoda özgün değişiklikler yapılması gerektiğini savunuyor.

"BENİM DÜNYAM FİLMİ UYARLAMA DEĞİL KOPYA"

Bhansali eleştirilerini şöyle sürdürdü: "Biz 'Black'i, 1962 yapımı Amerikan filmi 'Miracle World'den uyarladık. Ancak filmi uyarlarken senaryoyu yeniden yazıp yeni sahneler ekledik. Amerikalı film şirketine de telif hakkı ödedik. Zaten "Miracle Worker" ile "Black" filmini karşılaştırırsanız; sahnelerin ne kadar özgün ve farklı olduğunu görürsünüz. Uyarlama denilen 'Benim Dünyam', diyalogları, kostümleri, dekorları ve Beren Saat'in gözlüklerinden kar tanelerine kadar 'Black'in birebir kopyasıdır. Bu da filmi uyarlama olmaktan çıkarıyor."

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER