ÖNE ÇIKANLAR :
MEDYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Kasım 2014 Çarşamba 10:03

Diyanet'ten iki diziye yasak!

Diyanetten iki diziye yasak!

Diyanet İşleri Başkanlığı, iki atv dizisi için camilerden görüntü alınmasını yasakladı. İstanbul Müftülüğü de bu kararı uyguladı


Diyanet, atv'deki 'Diğer Yarım'dan sonra, 'Kertenkele' dizisi için de camilerde çekim yasağı getirdi. Diyanet, önce atv'de yayımlanan aile dizisi 'Diğer Yarım'a, sonra da 'Kertenkele'ye camilerde çekim yasağı getirdi.

Diyanet'in yasak kararı,İstanbul Müftülüğü'nce devreye sokuldu. Çekim izni isteyen yapım şirketine, olumsuz yanıt geldi.İstanbul Müftüsü Rahmi YaranBizim camimizde sahte imam olmaz. Dizinin muhteviyatına ilişkin bir kamuoyu algısı var" dedi. Müftü Yaran, "Bu yargıya diziyi izleyerek mi vardınız" sorumuza da "Bu olumsuz kamuoyu algısını görmezden gelemezdim" yanıtını verdi. Yaran, "Diziyi izlemedim. Tartışmayı basından takip ettim" diye konuştu.

BU BİR DÖNÜŞÜM DİZİSİ'

Dizinin yapımcısı Yalçın Şen ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Kertenkele bir dönüşüm projesi. Dini öğretilere aykırı bir karakter, imam kıyafetiyle çıktığı yolculukta, dini öğrenmek zorunda kalıyor. Bu dönüşümde, Kertenkele'nin çaldığı imam kıyafetlerinin büyük rolü var. Bu proje o kıyafetlere gerçek hakkını teslim edecek bir projedir. İmamları rencide etmiyoruz, aksine onore ediyoruz. Bu ileriki bölümlerde daha net anlaşılacak."

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER