ÖNE ÇIKANLAR :
MEDYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Aralık 2012 Salı 23:51

Bu sahne ekrana kilitledi!

Bu sahne ekrana kilitledi!

ATV'nin beğeniyle izlenen dizisi Karadayı'da bu sahneler ekran başındakileri gözyaşlarına boğdu...


Bu sezon ATV ekranlarında fırtına gibi esen Karadayı dizisi dün akşam yayınlanan 10. bölümüyle ekran başındakilere duygusal anlar yaşattı.

NAZİF KARA VE MAHİR'İN KUCAKLAŞMASI

Nazif Kara, torununun ağır hasta olduğunu düşündüğü için gece firar ederek evine geldi. Uzun süredir görmediği oğlu Mahir Kara ile karşılaşması ise izleyenlerin yüreklerini burktu.

RUHİ SU'DAN MAHSUS MAHAL

Hapishaneye döndükten sonra Nazif Kara ve diğer mahkumların Ruhi Su'nun meşhur türkülerinden 'Mahsus Mahal'i seslendirdikleri sahnede ise coşku tavan yaptı.

MAHSUS MAHAL TÜRKÜSÜNÜ DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

MAHSUS MAHAL'İN HİKAYESİ

Dizilerde çalınan parçaların sosyal medyada paylaşım rekoru kırması moda oldu. Ruhi Su'nun sesinden duymaya alışık olduğunuz Mahsus Mahal de Karadayı sayesinde bugünlerde yeniden dillere pelesenk olacak. Peki dinlediğiniz parçanın öyküsünü bilmek istemez misiniz? Çünkü öyküyü öğrenince parçayı başka türlü dinleyeceksiniz.

Ruhi Su'nun 1957 yılında hapiste evlendiği hapishane ve hayat arkadaşı Sıdıka Su adına varettiği 3 kıtalık nihavent Türküdür Mahsus Mahal. Türküde bir gencin sevdası anlatılır. Bu türkünün bir benzerinin 1571 yılında Yozgat'lı köylü Farz-u Mahal tarafından söylendiği bilinir. Bir efsaneye göre üçüncü kıt'a bittikten sonra yeri göğü inletmiş ve Farz-u Mahal (1438-1571) türküyü söyledikten hemen sonra dağdan inen bir kaya kütlesinin altında kalarak sevdiğinin uğruna can vermiş. Farz-u Mahal'in mezarı ise bugünkü Yozgat ilinin Sorgun ilçesine bağlı Kırtıllar Köyünün içinde bulunan kuyunun hemen yanındaki türbenin içindedir. Bir rivayete göre Farz-u Mahal'in türbesinin kuyunun içinde olduğu söylense de bu söylentilerin doğruluğu veya yanlışlığı kesin olarak bilinmemektedir. Ayrıca kuyunun içindeki mezarın, Babür İmparatoru Şah-ı Cihan'ın Tac Mahal anıt mezarını adına yaptırdığı Mümtaz Mahal'e ait olduğu gibi uydurma bir rivayet de vardır.
 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER