ÖNE ÇIKANLAR :
MEDYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Aralık 2013 Pazartesi 20:09

Ben Onu Çok Sevdim'de intihar girişimi

Ben Onu Çok Sevdimde intihar girişimi

Ben Onu Çok Sevdim dizisinde, Celal Bayar'ın intihar ettiği sahne canlandırıldı.


Başrollerini Mehmet Aslantuğ, Kerem Alışık ve İdil Fırat'ın paylaştığı, 1960'ların tüm siyasi gerçeklerini ve Başvekil Adnan Menderes'in siyasi yolculuğunu anlatan Ben Onu Çok Sevdim bu hafta hüzne boğdu. Özellikle Celal Bayar'ın intihar girişimi bölüme damga vurdu.

Sene 1960, Yassıada… Dizinin yeni bölümünde Suçun tarifi değişir, demokrasi yara almış, adalet ordunun eline teslim olmuştur. Herkes endişeli, kaygıyla zamanın getireceklerini beklemektedir.


İŞTE O ANLAR ...

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...


1960'lı yılların çok partili dönemini konu alan ve Türkiye'nin hafızasına 27 Mayıs 1960 darbesiyle kazınan olayların anlatıldığı ATV dizisinin 10. bölümünde, 1960 darbesi sonrası Başbakan Adnan Menderes'le birlikte Yassıada'ya gönderilen dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar, yaşadıklarına daha fazla dayanamayarak intihara kalkışıyor.

Son anda kurtarılan Bayar, ayıldığında ise "Bize Yeşilçam oyuncuları gibi film çevirttiler, bu revay-ı hak mıydı bu?" diyerek isyanını dile getiriyor.

CELAL BAYAR’IN İNTİHAR GİRiŞiMİ

Celal Bayar 26 Eylül 1960 gecesi kaldığı hücresinde kement şekline getirdiği kemerini tam boynuna geçirmişken, nöbetçi teğmen müdahale etti ve son anda kurtarıldı. İddialara göre o gün subayların alay etmelerine ve gülmelerine içerlemişti.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER