ÖNE ÇIKANLAR :
MEDYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Nisan 2013 Cuma 19:23

ATV satıldı mı? İşte Çalık'tan gelen açıklama!

ATV satıldı mı? İşte Çalıktan gelen açıklama!

ATV'nin satıldığı yönündeki haberlere Çalık Grubu'ndan açıklama geldi. İşte o açıklama ve kulislerde yer alan söylentiler...


Ömer ÇAMOĞLU-YAZETE.COM

Dün, paralimani.com'da yer alan "ATV satıldı" haberi sadece medya camiasında değil kamuoyunda da infial uyandırmıştı. 

Yazete.com'un da alıntılayarak duyurduğu haberle ilgili bugün yeni bir gelişme yaşandı. ATV'nin şu anki sahibi Çalık Grubu yazılı bir açıklama yaparak, medyada çıkan haberlerin doğruyu yansıtmadığını belirtti. 

KANALIN AÇIKLAMASI ŞÖYLE: 

"Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde bulunan ATV’nin Rupert Murdoch’un sahibi olduğu News Corporation yahut herhangi başka bir medya grubu tarafından satın alındığı yönündeki haberler asılsız olup gerçeği yansıtmamaktadır."

KULİSLERDE PROTOKOL İMZALANDIĞI KONUŞULUYOR!

Ancak, ATV'nin bu açıklamasına rağmen kulislerdeki söylentiler tamamen bitmiş değil. Medyaradar isimli medya sitesinde yer alan bir haberde, satışın gerçekleşmediği, ancak protokol imzalandığı bilgisi yer alıyor. 

Haberde ayrıca, ATV'nin yanısıra ATV Avrupa ve çocuk kanalı Minika TV'nin de satılacağı belirtiliyor. Kulislerde, satış için 1 milyar dolar gibi bir rakamdan bahsedilse de, bu rakamın aslında 600 milyon doları geçmeyeceği de iddialar arasında. 

Kulislerdeki iddiaları bir kenara bırakıp, şimdilik Çalık Grubu'ndan yapılan resmi açıklamayı dikkate alıyoruz. Buna göre, ATV ve grubun diğer kanalları için henüz bir satış söz konusu değil. 

 

e-Posta: omercamoglu@yazete.com

Twitter: https://twitter.com/omeryazete

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER