ÖNE ÇIKANLAR :
MEDYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Mayıs 2013 Çarşamba 20:09

ATV binasında hareketli saatler

ATV binasında hareketli saatler

Günlerdir, merakla beklenen ATV' nin satışı ile ilgili olarak taraflar Zincirlikuyu Çalık Holding binasında toplandılar.


Çalık Grubu ve Time Warner temsilcileri ATV'nin satışı için toplandı.

Taraflar bugün Çalık Holding binasında bir kez daha bir araya geldi ve ayrıldı.

Medyatava'da yer alan habere göre;  Toplantıdan önce gündüz saatlerinde Turner yetkilileri, Turkuvaz Medya yetkilileri eşliğinde Yeni Bosna tesislerini gezdi. Ahmet Çalık ile bugün bir görüşmeleri olmadı. Asıl büyük buluşma yarın yapılacak; el sıkışılacak.

Taraflar tamamen anlaştı ve eğer bir son dakika pürüzü çıkmayıp imzalar atılırsa yarın veya öbürgün kamuoyuna satışın resmen açıklanması bekleniyor.

750 MİLYON DOLAR TEKLİF ETTİ

Medyaradar'da yer alan habere göre ise; İki gündür yürütülen toplantılarda Time Warner son rakam olarak bildirdiği 750 milyon dolarda diretiyor.

Bu fiyata atv’nin yanısıra atv avrupa ve çocuk kanalı Minika da dahil edilmiş durumda.

Üç televizyonun yüzde yüz haklarını talep eden Time Warner ödemeyi peşin yapacağını bildirdi.

Satışın gerçekleşmesi durumunda ise yeni yayın dönemi olan 1 Eylül’den itibaren kanalların yönetimi Time Warner’a geçecek.

ÇALIK 2008'DE ALDI

Aralık 2007'de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun satışa çıkardığı Sabah-ATV ihalesini 1, 1 milyar dolarla Çalık Grubu'nun şirketi olan Turkuvaz kazanmış ve devir Nisan 2008'de gerçekleşmişti.

Çalık Holding, Sabah-ATV satın alınmasının finansmanı için Nisan 2008'de 750 milyon dolar tutarında kredi almıştı. Turkuvaz'ın yüzde 25 hissesi Katar Yatırım İdaresi'nin (QIA) iştiraki olan Lusail International Media Company'e ait bulunuyor.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER