ÖNE ÇIKANLAR :
MEDYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Ekim 2014 Cuma 14:06

Atilla Taş: Tweetimin ardından önyargılarda büyük kırılmalar oldu

Atilla Taş: Tweetimin ardından önyargılarda büyük kırılmalar oldu

Sosyal medyada esprili paylaşımlarıyla dikkat çeken şarkıcı Atilla Taş, bu alanın kendi medyasını oluşturma fırsatı verdiğini söyledi.


 İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) Medya Kulübü ile Medya ve İletişimciler Derneği tarafından düzenlenen 2. Medya Günleri’nde konuşan Taş, sosyal medya ile birlikte küllerinden yeniden doğduğunu kaydetti.

İEÜ Konferans Salonu’nda, “Sosyal Medya Kullanımı” başlıklı söyleşiye katılan Taş, “Kariyerim hemen hemen sıfırı tüketmişti. Kariyer olarak bitmiş bir adamdım. Albümleri satmayan, konserlerine kimse gelmeyen, kariyer olarak gerçekten yerin dibini görmüş bir insan olarak karşınızda duruyorum. Twitter bana, kendi medyamı oluşturma fırsatı verdi. Kendine ait bir televizyonun, gazeten, yerin var. Bunu iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Küllerimden yeniden doğdum. Kariyerimi müzik alanında devam ettirmesem de sosyal medyada kendime bir yer açtım.” dedi.

Twitter’da başlarda "Atilla Taş" olarak bulunmadığını, kendisine yönelik çok büyük bir önyargıyla karşılaştığını anlatan Taş, bu alandaki potansiyeli keşfettiğini ifade etti. Gerçek kimliğini açıklayınca takipçi sayısının bin 500’lerden 300’lere dek düştüğünü belirten Taş, “Farklı bir isimle sosyal medyada yer alıyordum. Atilla Taş olduğumu açıklayınca takipçi sayım 300 civarına indi. Müthiş bir önyargı vardı. Siyasi tweetler atmıyordum. Gezi olayları sırasında, ‘Taksim'de bu kadar biber gazına gerek yok. Ben bir konser versem kimse kalmazdı, insanlar dağılırdı’ tweetimin ardından önyargılarda büyük kırılmalar oldu. İnsanlar kendimle alay ettiğimi gördü.” diye konuştu. İnsanların kendisiyle ilgili önyargılarını giderdiğini belirten Taş, şunları aktardı: “Kendinizle dalga geçerseniz, insanların elinden bu zevki almış oluyorsunuz. İnsanlar sizinle dalga geçmekten keyif almıyorlar. Bugüne dek sosyal medyada bana edilen küfür kimseye edilmemiştir ancak bunun yanısıra çok da sevenim var. Üzgünüm ama çok da hesap kapattırdım. Türkiye’nin bulunduğu politik durum, maalesef bazı şeylere seyirci kalmamıza engel oluyor. İronik yaklaşıyorum.”




KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER