ÖNE ÇIKANLAR :
MAGAZİNTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Ekim 2014 Çarşamba 14:08

Ünlü sanatçı vefat etti!

Ünlü sanatçı vefat etti!

Kötü haberi dizi oyuncu Merih Fırat, Twitter hesabından duyurdu


Sanat Dünyasından bir yıldız daha sessiz sedasız kaydı sanatçılarımıza gösterilen ilgisizlik yine gün yüzüne çıktı.Tiyatro sanatçısı ve dizi oyuncusu Volkan Saraçoğlu hayatını kaybetti.

Merih Fırat, kötü haberi “Geçen gün paylaştım ama kimse umursamadı 1 saat önce maalesef usta oyuncu Volkan Saraçoğlu’nu kaybettik” notuyla duyurdu. 60 yaşındaki sanatçı Volkan Saraçoğlu’nun ölüm haberini, dizi oyuncu Merih Fırat Twitter hesabından açıkladı .

Fırat, uygunsuz haberi “Geçen gün paylaştım fakat kimse umursamadı 1 saat önce maalesef usta oyuncu Volkan Saraçoğlu’nu kaybettik” notuyla açıkladı .

Bakırköy Özel Huzurevi'nde kalan sanatçı, geçtiğimiz günlerde yoğun bakıma kaldırılmıştı.

FERİŞTAH'IN KOCASI NUMAN İLE SEVİLMİŞTİ

1964 yılından beri tiyatro dünyasında yer sanatçı, ‘Bir Demet Tiyatro’da canlandırdığı Numan karakteriyle de gönülleri fethetmişti. Saraçoğlu birden fazla TV dizisinde de rol aldı. Saraçoğlu’ başrollerini Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ'ın paylaştığı Bir Demet Tiyatro'da Feriştah Yenge'nin eşi Numan karakterindeydi...

Volkan Saraçoğlu Kimdir?

1954 Erzincan doğumlu Volkan Saraçoğlu, Erzincan Lisesi mezunu. İstanbul Maçka Teknik Makina Bölümü mezunu. Tiyatro çalışmalarıyla okulu birlikte yürütmüş. Sınıf arkadaşının da belirttiği gibi; arkadaşıyla beraber ilk tiyatro oyunu „Kibarlık Budalası“nı lise öğrenimi sırasında sergilemişler. Yine lise döneminde Ayı Masalı, Ocak ve Pusuda oyunlarını sergilemişler.

Üç Maymun Kabare Tiyatrosu’nda Özcan Özgür ve Müjda Ar’la aynı sahneyi paylaşmış. Müjde Ar henüz 18 yaşında imiş. Daha sonra sırasıyla Zeliha Berksoy Galeri Tiyatrosu, Mete İnselel Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu, Enis Fosforoğlu Tiyatrosu, Nokta Tiyatrosu, Yasemin Yalçın Tiyatrosu, Yedi Tepe Oyuncuları, Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu, Nejat Uygur Tiyatrosu tiyatrolarında oynamış.

Nejat Uygur Tiyatrosu’nda 2006’ya kadar oynayan sanatçı.Son olarak ta oynamak istediğim „Cibali Karakolu“nda Bekçi rolünü oynamıştı.

Toplam oynadığı oyun sayısı 100’ü bulmuş Volkan Saraçoğlu’nun. Bu oyunlardan bazıları:

Ocak, Kibarlık Budalası, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Müzikal Kahkaha, Hoş Geldin Amerika, İkiz Kardeşim Davit, Vatandaş Cezmettin, Beni Biraz Yönetir Misiniz, Çiçekli Saksı Sokağı, Tele Köle, Cibali Karakolu, Türkiye’nin Delisi, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz… gibi.

Volkan Saraçoğlu Benim unutamadığım oyunlardan bir tanesi de Enis Fosforoğlu ile beraber oynadığım „Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım“ oyunudur. Bu oyunda 4 tipleme canlandırmıştım. Çok sevdiğim gişe yapan bir oyundu. Hep kapalı gişe oynamıştık.“

Rol aldığı bazı televizyon dizileri ise:

Yoksa İzahı İşte Mizahı, Önce Canan, Bir Demet Tiyatro, Bizim Aile, Nisan Yağmuru, Dünya Hali, İmkansız Aşk, Hayat Türküsü, Akasya Durağı, Sonbahar… 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER