ÖNE ÇIKANLAR :
MAGAZİNTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Kasım 2014 Çarşamba 18:34

Ünlü sanatçı hayranlarıyla buluşacak

Ünlü sanatçı hayranlarıyla buluşacak

Ünlü Azerbaycanlı sanatçı Zeynep Hanlarova, New York’ta hayranlarıyla buluşacak


Azerbaycan'ın yaşayan efsanesi olarak bilinen sanatçı Zeynep Hanlarova, Amerika'daki hayranları için büyük bir konser verecek. New York'ta düzenlenecek olan konser, 2015 yılının Nisan ayında gerçekleştirilecek.

Sanatçılığın yanı sıra 30 yıldan bu yana milletvekilliği görevini sürdüren Hanlarova, en son 2012 yılında New York’taki hayranlarıyla bir araya gelmişti. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere New York’ta bulunan ünlü sanatçı, ilerlemiş yaşına rağmen hayranlarından gelen yoğun istek üzerine sahneye çıkmayı kabul etti.

‘Kafkas Altın Plak’ ödülü sahibi Hanlarova, 50 yıldır şarkı söylüyor. Performansını hayranlarının sevgisine ve ilgisine bağlayan ünlü sanatçı, bugüne kadar pek çok Avrupa ülkesiyle birlikte Afganistan, Cezayir ve Yemen’de de birçok konser verdi. Azerbaycanlı sanatçı, Arap dünyasının da yakından tanıdığı bir isim.

Şarkılarında halka olan sevgisini yansıttığını belirten Hanlarova, "Hiçbir zaman halkımdan ve devletimden kopmadım. Bu nedenle yıllardır sahnedeyim. Özellikle halkın sevgisi bana ayrıca bir güç veriyor." dedi. Konserlerinde hiçbir zaman playback yapmadığını ve yeni sanatçılara da bunu tavsiye ettiğini ünlü sanatçı, şu ana kadar yüzden fazla besteye imza attığını söyledi. Sesini korumak için özel bir çaba sarf etmediğini belirten Hanlarova, "Sesimin hala güzel olması Allah’ın bana bir lütfudur." diye konuştu. Azerbaycan’da mütevazi bir hayat yaşayan ünlü sanatçı, milletvekili olduğu için zaman zaman meclise gittiğini ve her zaman mağdur insanın yanında yer almaya çalıştığını kaydetti.

Ünlü şarkıcı, yurtdışında özellikle de Amerika’da yaşayan Azerbaycan asıllı vatandaşlara şu tavsiyelerde bulundu: “Hiçbir zaman kültürünüzü, geleneğinizi ve aslınızı unutmayın. Nerede olursanız olun, kendi dilinizi öğrenin. Büyüklerinizin sizin için yaptığı fedakarlıkları unutmayın.”

1970 yılında Azerbaycan’dan Türkiye’ye giden ilk sanatçı olduğunu aktaran Hanlarova bununla gurur duyduğunu söyledi.

Azerbaycan New York Cemiyeti Başkanı Ercan Yerdelenli ise ünlü sanatçıyı New York’ta ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını söyledi. Ünlü sanatçı Hanlarova ile New York'ta bir araya gelen Yerdelenli, "Zeynep Hanlarova gibi eskimeyen bir sanatçıyı New York’ta hayranları ile buluşturmak bizim için önemli. Başta Azerbaycan vatandaşları olmak üzere birçok milletten insan Zeynep hanımı yakından tanır ve sever. Bizim de bu konuda bir yardımımız olursa çok mutlu oluruz." diye konuştu.

Mart ayında Toronto ve San Francisco'da sahneye çıkacak olan Azerbaycanlı sanatçı nisan ayında New York’taki hayranlarıyla buluşacak.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER