ÖNE ÇIKANLAR :
MAGAZİNTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Aralık 2014 Çarşamba 12:29

Sakal modası ile ilgili çarpıcı sonuç

Sakal modası ile ilgili çarpıcı sonuç

Londra Üniversitesi'nin 'hipster sakalı' üzerine yaptığı çalışmaya göre hipster sakalı bırakmak kişilik eksikliğinden kaynaklanıyor.


Londra Üniversitesi antropoloji profesörü Clint Shaven, hipster dünyasında bomba etkisi yaratacak bir araştırmaya imza attı! Shaven'ın araştırmasına göre, hipster sakalı kişilik eksikliğini örtbas etmek için uzatılıyor! 

Tuhaf araştırmanın sonucuna göre sakal uzatan kişilerin yüzde 75'i kişilik bozukluğu gösteriyor. Her dört sakaldan üçü, 'kimlik eksikliği ve sıkıcılığı' gizlemek için bu yola başvuruyor. Shaven, Instagram'ın da hipsterlık müessesesindeki önemini şöyle anlatıyor: 'Instagram'da dolambaçlı sakalları ve iki buçuk milyon takipçisi olan ama hiçbir işe yaramayan tipleri gören herkes ben de böyle olayım,  sakallarımı uzatayım ki insanlar benden hoşlansın, diye sakal uzatılıyor.'

Profesör Shaven, "1970'lerde de benzer birşeyle karşılaşmıştık. Uyuşturucu çocukların zihinlerini yok etmişti. O dönem çocuklar saçlarını uzatabildikleri kadar uzatıp, normal insanlara karşı bir defans mekanizması olarak kullanmışlardı ve böylece gözlerindeki yorgunluğu insanlardan gizleyebiliyorlardı. Bu sakal işi de buna benziyor' diyor.

(Hürriyet)

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER