ÖNE ÇIKANLAR :
MAGAZİNTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Eylül 2014 Cuma 08:13

RTÜK’ten Seda Sayan'ın programına ceza

RTÜKten Seda Sayanın programına ceza

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 2 eşini öldüren ve aftan yararlanarak cezaevinden çıkan şahsın konuk edildiği Seda Sayan Show programına idari para cezası uygulanmasına karar verdi.


Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 2 eşini öldüren ve aftan yararlanarak cezaevinden çıkan şahsın konuk edildiği Seda Sayan Show programına idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Konuyla ilgili RTÜK’ten yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada; "RTÜK 18 Eylül 2014 tarihli toplantıda, geçtiğimiz günlerde Show TV’de yayınlanan ve 2 eşini öldürmüş, aftan yararlanarak cezaevinden çıkmış bir kişinin konuk edildiği Seda Sayan Show programı ile ilgili hazırlanan uzman raporunu görüştü. Bir önceki üst kurul toplantısında karar yeter sayısı sağlanamadığı için karara bağlanamayan uzman raporunun yeniden değerlendirilmesi sonucunda; söz konusu programda 6112 Sayılı Kanun’un yayın ilkelerine ilişkin 8/1-g maddesindeki ‘’Suç işlemeyi, suçluyu ve suç örgütlerini övücü, suç tekniklerini öğretici nitelikte olamaz’’ hükmünün ihlal edildiğine oy çokluğuyla, 8/1-s maddesindeki ‘’Toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden programlar içeremez’’ hükmünün ihlal edildiğine oy birliğiyle karar verilmiştir.

Programa ait uzman raporunda belirtilen 8/1-ş maddesindeki ‘’Şiddeti özendirici veya kanıksatıcı olamaz’’ hükmünün ise oy çokluğuyla ihlal edilmediğine karar veren üst kurul, uygulanacak idari para cezasının taban oranı olan yüzde 2 düzeyinde verilmesini kararlaştırdı.

Bilindiği üzere 6112 sayılı kanunun idari yaptırımları düzenleyen 32 maddesine göre kanunun 8’inci maddesinin birinci fıkrasının (a),(b),(d),(g),(n),(s) ve (ş) bentlerindeki yayın hizmeti ilkelerine aykırı yayın yapan medya sağlayıcı kuruluşlara, ihlalin tespit edildiği aydan bir önceki aydaki brüt iletişim gelirinin yüzde ikisinden beşine kadar idari para cezası verilebilmektedir. Kamuoyuna ve ilgilerin dikkatine sunulur.’’ denildi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER