ÖNE ÇIKANLAR :
MAGAZİNTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Mayıs 2014 Cuma 10:53

Okan Bayülgen: Ölmeniz için sizi gaza getirmeyeceğim

Okan Bayülgen: Ölmeniz için sizi gaza getirmeyeceğim

Okan Bayülgen, Acıbadem Üniversitesi öğrencisinin 1 Mayıs’ta polislerle fotoğraf çektirmesini sorunca bakın nasıl cevap verdi?


Acıbadem Üniversitesi öğrencileri Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle çok sayıda madencinin ölümüyle sonuçlanan facianın ardından bir araya geldi ve özel bir kermes düzenledi. Önceki gün Kerem Aydınlar Kampüsü’nde gerçekleştirilen kermes kapsamında Okan Bayülgen’le söyleşi, fotoğraf sergisi, dans kulübü gösterisi, müzik dinletisi gibi etkinlikler yapıldı. Elde edilen tüm gelir Soma’da kazadan etkilenen ailelere bağışlanacak.

Öğrencilerle söyleyişi yapan Bayülgen, Soma’ya destek amaçlı bir toplandı da salonun boş olmasından dolayı eleştiride bulundu. Milliyet'in haberine göre gazetecileri söyleyişiye davet eden üniversiteyi de eleştiren Okan Bayülgen, kamera kayıttayken söyleyişi yapmıyacağını belirtti. Show Tv kamerasından kayıt yapmamasını isteyen Bayülgen bunun üzerine muhabirin salonu terk etmesi protestosuyla karşılaştı. Salonda kalan gazete muhabirine de takılan Okan Bayülgen, “Sigara yakacağım çekersin, avcı gibi bekliyorsun. Eminim bu salonda senin gibi olanlar da vardır. Birazdan ortaya çıkarlar" dedi.

Ölmenizi istemiyorum, ölmeyin!

Bir öğrencinin 1 Mayıs’ta polislerle fotoğraf çektirmesini sorması üzerine ise Bayülgen, "O gün bir arkadaşımı Cihangir’e götürmek için barikatların üzerine gittim ve polislere geçmemiz gerektiğini söyledim. Ben polisler ile fotoğraf çektirmedim onlar benimle çektirdi. Üstelik o fotoğrafları polisler sosyal medyadan yayınlamadı yine bu kışkırtıcı kafa da gazeteci çekti ve yayınladı. Ben sizi kışkırtmayacağım. Ölmenizi istemiyorum, ölmeyin. Ölmeniz için sizi gaza getirmeyeceğim. Bundan dolayı bana yükleniyorsanız yüklenin hiçte umrum da değil" şeklinde açıklama yaptı.

Zorlu Center da yaptığı söyleşide sigara içerek bin 500 TL ceza almasına neden olan Bayülgen Acıbadem Üniversitesi’nde de sigarasını sardı ancak salonda gazeteci bulunduğu için yakmadı.

İki haftadır programını iptal ettiğini vurgulayan Okan Bayülgen, ”Soma faciasından dolayı iki haftadır program yapmıyorum. Ben bir hafta üzülürüm sonra tekrar programımı yaparım kafasında değilim. O yüzden program yapmayı hiç istemiyorum” dedi.
 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER