ÖNE ÇIKANLAR :
MAGAZİNTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Ekim 2014 Cuma 13:29

Monica Bellucci ismini geri kazandı

Monica Bellucci ismini geri kazandı

Monica Bellucci, kendi adını 'kulağa hoş geliyor' diye marka olarak tescil ettiren Türk iş adamına açtığı davayı 7 yıl sonra kazandı.


Hollywood yıldızı Monica Bellucci’nin patent işlerini yürüten şirket, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ’de de sanatçının isim hakkını tescil ettirmek için Türkiye Patent Enstitüsü’ne (TPE) başvurdu. Şirket yetkilileri, ‘Monica Bellucci’ isminin 2003’te tescil edildiğini tespit edince Monica Bellucci büyük şok yaşadı. İşadamı Arafat Yazıcı, 11 yıl önce TPE’ye başvurarak ismi tescil ettirmişti. İsim hakkının iadesi içinİstanbul Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne açılan dava tam 7 yıl sürdü. Davanın bu kadar uzun sürmesinin altında yatan neden ise Monica Bellucci'nin avukatı Hakan Akdağ'a verilen vekalette sadece şirket yetkililerinin imzasının bulunmasıydı. Bunun üzerine Bellucci İstanbul'a gelerek avukatına vekalet verdi.

KİM OLDUĞUNU BİLMİYORDU

Yeniden açılan davada Yazıcı’nın avukatı “Müvekkilim, 2003’te kulağa hoş geldiği için ‘Monica Bellucci’ markasını tescil ettirdi. Gerçekte Bellucci’nin kim olduğunu bilmiyordu” dedi. Önceki gün sonuçlanan davada mahkeme Monica Bellucci markasının tescilden terkinine karar verdi.  

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER