ÖNE ÇIKANLAR :
MAGAZİNTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Nisan 2024 Cumartesi 08:11

Mahsun kancayı taktı

Mahsun kancayı taktı

Mahsun Kırmızıgül, son filmi için Hollywood yıldızlarına başrol önerecek.


1988'deki Halepçe Katliamı'nı Irak'ın first lady'si Hero Talabani'nin desteğiyle sinemaya uyarlayacak Mahsun Kırmızıgül, Hollywood yıldızlarına başrol önerecek.

"Güneşi Gördüm," "New York'ta Beş Minare" ve "Beyaz Melek" filmleri ile atv'de yayımlanan "Hayat Devam Ediyor" dizisiyle adından söz ettiren Mahsun Kırmızıgül, "Halepçe" filmi için kolları sıvadı. Saddam Hüseyin döneminde 5 bin sivilin kimyasal silahla yaşamını yitirdiği Halepçe Katliamı'nı anlatan filme Irak'ın first lady'si Hero Talabani de destek veriyor.

Eski peşmerge olan Hero Talabani, o döneme ilişkin elindeki bütün belge ve bilgileri Kırmızıgül'e verecek ve çekimlere de katkı sunacak. Teklif gidecek isimler arasında, Salma Hayek, Julia Roberts, Angelina Jolie gibi ünlü Hollywood yıldızları yer alıyor. Kırmızıgül'ün Almanya'da ameliyat olan Irak Cumhurbaşkanı Talabani'nin ülkesine dönmesinin ardından Süleymaniye'ye gitmesi bekleniyor.

Kırmızıgül'ün Hero Talabani'yi ziyaret ederek, Halepçe filmini konuşacağı belirtiliyor. Kırmızıgül'ün yapımcısı Murat Tokat, filmin senaryo çalışmalarının devam ettiğini söyledi. SABAH'a konuşan Kırmızıgül'ün yapımcısı Murat Tokat, filmin senaryo çalışmalarının devam ettiğini belirterek "Çok büyük bir proje. Şu anda senaryo aşamasında... Mahsun Bey, geçen yıl Halepçe'ye gitti. Senaryonun tamamlanması için o belgeden dokümanlar, bilgi ve belgeler toplanıyor. Uluslararası bir film olacağı için lojistik boyutu önemli" dedi.

Tokat, filmin tüm dünyada gösterime girecek, uluslararası bir yapıt olması için Hollywood yıldızlarının oynamasını tercih ettiklerini söyledi. Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin eşi Hero Talabani de Kırmızıgül'e destek verecek. Saddam'ın zulmünü amatör kamerayla dünyaya yansıtan Hero Talabani, bugün Irak'ın dünyaya açılan kapısında önemli rol oynuyor. Saddam Hüseyin rejimine karşı dağlara çıkıp savaşan Hero Talabani'nin o yıllara ilişkin arşivlerini Kırmızıgül'le paylaşacağı belirtiliyor. Ünlü Kürt yazar İbrahim Ahmed'in kızı olan Hero Talabani, senaryoya ve film çekimlerine katkı sunacak.

HALEPÇE'YE İKİNCİ ZİYARET

Mahsun Kırmızıgül, Mayıs 2011'de, 5 bin kişinin yaşamını yitirdiği Süleymaniye'nin Halepçe ilçesine gitmiş, katliamda ölenlerin anıtını ziyaret etmişti. Kırmızıgül'ün Almanya'da ameliyat olan Irak Cumhurbaşkanı Talabani'nin ülkesine dönmesinin ardından Süleymani'ye gitmesi bekleniyor.

Hazırlıkları süren "Halepçe" filmi Kuzey Irak'ta da merakla bekleniyor. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın geçen hafta gerçekleştirdiği Erbil-Süleymaniye programında da Kırmızıgül filmi konuşuldu. Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesud Barzani, KDP Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani'nin de projeyi desteklediği belirtildi. Barzani ailesinin her türlü maddi ve manevi desteği vereceği ifade edildi.

KİMYASAL GAZLA ÖLDÜRDÜ

16 Mart 1988 tarihe, Saddam Hüseyin'in emriyle Irak ordusu tarafından, çocuk ve kadınların çoğunluğu oluşturduğu 5 bin Kürt vatandaşın zehirlenerek öldürüldüğü katliam olarak geçti. Kimyasal gaz kullanılan katliamda yaklaşık 15 bin kişi de yaralandı. Saddam Hüseyin, katliama Kuzey Irak'taki aşiretlerin İran'la işbirliği yaptığını gerekçe gösterdi(sabah)
KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER