ÖNE ÇIKANLAR :
MAGAZİNTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Ekim 2013 Salı 13:53

Karabulut için rekor tazminat

Karabulut için rekor tazminat

Münevver Karabulut'un ailesinin Cem Garipoğlu'nun ailesine açtığı tazminat davası karara bağlandı.


Etiler'de bir çöp konteynerinde cesedi bulunan Münevver Karabulut'un anne, baba ve kardeşi tarafından cinayet sanığı Cem Garipoğlu'nun ailesi aleyhine açılan tazminat davasında, Garipoğlu ailesinin 37 bin 500 lira maddi, 1 milyon 250 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verildi.

Küçükçekmece 5. Aile Mahkemesi'ndeki duruşmada, Garipoğlu ailesi aleyhine açılan toplam 2 milyon liralık tazminat davası karara bağlandı.

Mahkeme, Cem Garipoğlu ile babası Mehmet Nida ve annesi Makbule Tülay Garipoğlu'nun, Münevver Karabulut'un annesi Nagihan ve babası Süreyya Karabulut'a toplam 37 bin 500 lira maddi tazminat ödemesine hükmetti.

Yine mahkeme, Garipoğlu ve ailesince, Münevver Karabulut'un anne, babası ve kardeşi İbrahim Enver Karabulut'a toplam 1 milyon 250 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Olayın geçmişi

Bahçeşehir'de bir villada öldürülen Münevver Kurubulut'un parçalanmış cesedi, 3 Mart 2009'da Etiler'de bir çöp konteynerinde bulunmuştu.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Kasım 2011'de Münevver Karabulut'u öldürdüğü gerekçesiyle Cem Garipoğlu için 24 yıl, Garipoğlu'nun amcası Hayyam Garipoğlu ile diğer sanıklar Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı ve Habib Kurt hakkında ''suçluyu kayırmak'' suçundan, anne Tülay Makbule Garipoğlu'na da ''suç delillerini gizlemek ve yok etmek'' suçundan 3'er yıl hapis cezası vermişti.

Cezaları onayan Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu'nun ''nitelikli adam öldürmek suçuna iştirak etmek'' suçundan beraatine ilişkin kararı ise sanığın ''suçluyu kayırmak'' suçundan cezalandırılması gerektiği görüşüyle bozmuştu.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Mehmet Nida Garipoğlu'nu tekrar yargılayarak hakkında ''suçluyu kayırma'' suçunun oluştuğunu ancak suçun üst soy tarafından işlendiği için ceza verilmesine yer olmadığına karar vermişti. Yargıtay da bu kararı onamıştı.

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER