ÖNE ÇIKANLAR :
MAGAZİNTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Temmuz 2014 Perşembe 10:41

İşte Serdar Ortaç'ın 26 günlük eşinin isyanı!

İşte Serdar Ortaçın 26 günlük eşinin isyanı!

Serdar Ortaç'ın hastanedeki bitkin fotoğraflarını sürekli Twitter'a yüklemesi eşiyle arasını bozdu!


Posta'nın haberine göre; MS teşhisi konulduktan sonra bunalıma giren, hastanedeki bitkin fotoğraflarını sürekli Twitter'a yükleyen Serdar Ortaç'ın 26 günlük eşi Chloe sonunda bu duruma isyan etti.

Chloe “Yeter artık. Kendine gel. Sana ‘öl’ diyenleri bile paylaşıyorsun.

Bu halde hastalığı yenemezsin” diye bağırdı. Serdar Ortaç’ın cep telefonunu da elinden almak istedi. Çift hastanede kavga etti. Serdar Ortaç daha sonra Twitter’a şunları yazdı: “Şu yalancı dünyada tek dostum yok.” 

SERDAR ORTAÇ'IN ATAK TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Acıbadem Maslak Hastanesi Nöroloji uzmanı Prof. Dr. Ayşe Sağduyu Kocaman, şarkıcı Serdar Ortaç'ın sağlık durumuna ilişkin, Multipl Skleroz (MS) hastalığının atak ve düzelmelerle seyreden formunda, atakların oluşturduğu nörolojik belirtilerin kortizon tedavisiyle düzeltilebildiğini ve atakların gelmesinin çeşitli tedavi yöntemleriyle önlenebildiğini belirterek, Serdar Ortaç'ın atak tedavisinin sürdüğünü ve belirtilerinin büyük oranda düzeldiğini bildirmişti.

Kocaman yaklaşık bir hafta önce yaptığı yazılı açıklamada, MS'in bağışıklık sisteminin merkezi sinir sistemini etkilemesi sonucu ortaya çıkan bir hastalık olduğunu kaydetmiş.

Hastalığın farklı türleri olmakla birlikte en sık görülen türünün, atak ve düzelmelerle seyrettiğine işaret eden Kocaman, şu bilgileri vermişti:

"MS'in atak ve düzelmelerle seyreden formunda, atakların oluşturduğu nörolojik belirtiler kortizon tedavisiyle düzeltilebilir ve atakların gelmesi de çeşitli tedavi yöntemleriyle önlenebilir. Hastalığın tedavisine yönelik geliştirilmiş ve çok iyi yanıt alınan ilaç tedavileri bulunmaktadır. Hastamız Serdar Ortaç'ın da atak tedavisi sürmekte ve belirtileri büyük oranda düzelmektedir. Kısa zamanda tekrar normal yaşamına devam edecektir." 

KAS AĞRISI ŞİKAYETİYLE HASTANEYE GİTTİ VE...

Bir süredir kas ağrılarından şikayet eden popçu Serdar Ortaç, hastaneye giderek muayene oldu. Geçtiğimiz günlerde MS teşhisi konulan ünlü şarkıcı Serdar Ortaç, Twitter hesabından kendisine gelen 'Keşke ölsen' mesajlarını paylaşıyor.

Verdigi konser sırasında hastalığı iyice fark edilen Ortaç, sosyal medyada da çok konuşuluyor. İşte sanatçının kendisinin de paylaştığı o mesajlar:

'Serdar Ortaç MS hastasıymış, çocuğu yaşında hatunla evlenince birçok erkeğin bedduasını aldı, oysa ben de bir bayanım ama aldı.'

'Kötüye bir şey olmaz Serdo'

'Serdar Ortaç MS hastasıymış, vah vah, eh alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.'

'Allah yarına bıraksa da yanına bırakmaz. Serdar Ortaç'a sevinmedim ama üzülmedim de.'

'Serdar Ortaç MS hastası olmuş, ilahi adalet mi diyelim ne diyelim ama herkes ölecek, bazıları günahlarıyla acı çekerek sürünecek.'

'Gebersen de kurtulsak.'

'Senden nefret ediyorum Serdar Ortaç nefret. Öl be öl.'

Serdar Ortaç'ın hastalığı ne - MS tedavi edilebilir mi?

Serdar Ortaç MS hastası oldu. Peki Serdar Ortaç'ın MS hastalığı nedir, tedavi edilebilir mi, iyileşme şansı ne Serdar Ortaç'ın doktoru açıkladı.

HASTALANDI VE GÜNDEMİ BÖYLE SALLADI

Serdar Ortaç, hastalanmasıyla birlikte gündemi salladı. Hayranları Serdar Ortaç için dualar ederken, Ahmet Kaya fanları ağır eleştirdi. Serdar ortaç ise hasta yatağından Ahmet kaya ile ilgili açıklama yaptı.

Şarkıcı Serdar Ortaç, 1999 yılında MGD gecesinde Ahmet Kaya‘ya yönelik protesto ile ilgili olarak çektiği videoda o gece Ahmet Kaya‘ya çatal fırlatmadığını söyledi. Ahmet Kaya‘ya çatal fırlattıysam ellerim kırılsın, en yakınım ölsün,babamı kaybettim, annem de vefat etsin eğer elime çatal değdiyse dedi.

Bir süredir kas ağrılarından şikayet eden ve geçtiğimiz cuma günü hastaneye giderek muayene olan Serdar Ortaç'a MS teşhisi konmuştu.

Ortaç'a kortizon tedavisi uygulanmaya başlanırken, MS hastası olduğunu Twitter hesabından açıklayan Ortaç'ın mesajına başta kimse inanmamış, Ortaç da tedavisine başlandığını hastane yatağında çektiği videoyu paylaşarak ispatlamıştı. Hayranlarına "Twitter hesabım çalınmadı" mesajı gönderen Ortaç şimdi de Ahmet Kaya ile ilgili olarak yeniden günah çıkarttı.

VİDOEYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

"AHMET KAYA'YA ÇATAL FIRLATTIYSAM..."

Paylaştığı son videoda "Ahmet Kaya'ya çatal fırlattıysam ellerim kırılsın, en yakınım ölsün,babamı kaybettim, annem de vefat etsin eğer elime çatal değdiyse" diyen Ortaç daha önce de bir kaç defa Ahmet Kaya'ya çatal attığı gerekçesi ile özür dilemişti

MS NEDİR?

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Gülşen Akman Demir bu sinsi hastalığı anlattı...

Multipl skleroz (MS) hastalığını basitçe, merkezi sinir sistemine sınırlı olan ve merkezi sinir sisteminin birden fazla bölgesini farklı zamanlarda etkileyen iltihabi hastalık olarak tanımlamak mümkün.

Sinir sistemindeki başlıca hasar sinir telciğinin çevresini sarıp koruyucu ve iletici rol oynayan miyelin tabakasına yönelik olduğu için MS hastalığı miyelini bozan hastalıklar adı verilen bir grup hastalık içerisinde yer alır.

MS NASIL TEDAVİ EDİLİYOR?

MS’in bugün için bilinen kesin bir tedavisi yok. Ama, MS’in belirtilerini giderebilmek ve insanların MS’le birlikte daha rahat bir yaşam sürmelerini sağlamak amacıyla birçok semptomatik (belirtilere yönelik) tedavi uygulanmaktadır. Öte yandan atak belirtilerin giderilmesinde kortikosteroidler, atak sıklığının azaltılmasında interferonlar kullanılmaktadır.

MS patolojisinde ve nöroimmünolojideki gelişmeler sonucunda bugün farklı tedavi seçenekleri bulunmaktadır. Hatta birçok uluslararası çalışma da artık ülkemizden bazı merkezler de birer çalışma – araştırma merkezleri olmaya başlamışlardır ki bu ülkemiz tıbbının ulaştığı düzey hakkında iyi bir göstergedir.

Fizyoterapi yöntemleriyle hastaların atak dönemlerinin izleri silinmeye ve spazmlarının giderilmesine yardımcı olunmakta; kişisel ve grup terapileri ile hastalara ve ailelerine depresyon, korku ve MS’in yol açtığı sınırlamalarla mücadelede yardımcı olunmaya çalışılmaktadır.

MS KiMLERDE SIKLIKLA GÖRÜLÜR?

1- Kadınlarda.
2- 20-40 yaşları arasındaki genç erişkinlerde.
3- Beyaz ırktan olanlarda.
4- Ilıman ve soğuk iklim kuşağında yaşayanlarda (Kuzey ülkelerinde daha sık görülür ve ekvator kuşağına yaklaştıkça azalır.)
5- Ailesinde MS olanlarda.
6- Sosyo-kültürel ve ekonomik düzeyi yüksek olanlarda daha sık görülmektedir.

STRES MS HASTALIĞINI KÖTÜLEŞTİRİR Mİ?

Stresin MS’e neden olduğuna veya kötüleştirdiğine ilişkin kanıt yoktur. Ancak MS’i olan kişiler stresle de mücadele tekniklerinden fayda görebilirler:

1- Zihinsel ve fiziksel açıdan olabildiğince aktif olun.
2- Zamanı enerjiyi koruyacak şekilde kullanın.
3- Yaşamı basitleştiren, öncelikler koyun.
4- Gevşeme/ meditasyon egzersizlerini öğrenin.
5- Çözülmesi zor sorunlar için yardım alın.
6- Eğlenceye zaman ayırın ve mizah duygunuzu koruyun.
7- Gerçekçi hedefler ve beklentiler oluşturun.
8- Değiştirilemeyecek olanı kabul edin.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER