ÖNE ÇIKANLAR :
MAGAZİNTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Kasım 2014 Perşembe 11:22

İbrahim Tatlıses'in davasında karar

İbrahim Tatlısesin davasında karar

Tatlıses'e saldırı davasına bakan İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 12 sanığa 3 yılla 36 yıl arasında değişen hapis cezaları vermişti.


 Yargıtay 9. Ceza Dairesi, sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıya ilişkin davada, sanık Abdullah Uçmak'a, "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek" ve Tatlıses'e yönelik "nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs etmek" suçlarından verilen hapis cezasını onadı.

İbrahim Tatlıses, 14 Mart 2011'de "İbo Show" programının çekimlerine katıldıktan sonra asistanı Buket Çakıcı ile İstanbul Maslak'taki Nurol Plaza'dan çıktığı sırada beş kişinin silahlı saldırısına uğramış ve uzun namlulu silahlarla başının sağ tarafından vurularak ağır yaralanmıştı. Saldırıda, asistanı Çakıcı da yaralanmış, şoförü Hakan Çalışkan ise yara almadan kurtulmuştu.

Tatlıses'e saldırı davasına bakan İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 12 sanığa 3 yılla 36 yıl arasında değişen hapis cezaları vermişti.

-Karar

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay'a geldi. Dosyanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, sanık Abdullah Uçmak'a, "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek", sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik "nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs etmek", mağdur Ahmet Taşçı'ya yönelik "nitelikli tehdit", "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek" suçlarından verilen hapis cezalarını onadı.

Daire, sanıklar Abdullah Uçmak, Ersin Altun ve Yunus Ayık'a, Tatlıses'in asistanı Buket Çakıcı'ya yönelik "olası kastla nitelikli ağırlaşmış yaralama" suçundan verilen hapis cezasını ise az bularak bozdu. Sanıkların "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan cezalandırılmaları gerektiğine hükmedildi.

Sanıklar Abdullah Uçmak, Ersin Altun, Murat Alagöz, Yunus Ayık hakkında ayrıca Tatlıses'in şoförü Hakan Çalışkan'a yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan verilen beraat kararları da onandı.

Uçmak'ın, mağdur Ahmet Taşçı'ya yönelik ''silahlı tehditte bulunmak'' suçundan beraatına ilişkin hükmün de onanmasına karar verildi.

Örgüte ait silah ve mermileri evinde sakladığı, örgüt liderinin talimatlarını yaptığı, Tatlıses'in televizyon programının bitişiyle ilgili bilgiler verdiği iddia edilen sanık Nazife Erdemir'in "Tatlıses, Çakıcı ve Çalışkan'a yönelik öldürmeye teşebbüs" suçundan beraatine ilişkin karar da onandı.

Yerel mahkemenin, Tatlıses'e saldırı talimatının terör örgütü PKK adına verildiğine ilişkin somut deliller bulunmadığı yönündeki görüşü de Daire tarafından benimsendi.

Sanıklardan Nihat Şimşek ve Abdulvahap İş hakkında silahlı terör örgütüne üye olma ve patlayıcı madde bulundurma, sanık avukat Ruhşen Mahmutoğlu hakkında da silahlı terör örgütüne üye olma suçlarından verilen mahkumiyet kararları onandı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER