ÖNE ÇIKANLAR :
MAGAZİNTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Kasım 2014 Pazartesi 12:47

Hesabını ele geçiren 'hacker'dan açıklama

Hesabını ele geçiren hackerdan açıklama

Demet Evgar’ın Twitter hesabını ele geçiren ve Ilıcalı’nın şahsında ‘sistem’e yönelik sert eleştirilerde bulunan 'hacker' yeni mesajlar yayınladı.


Acun Ilıcalı’nın yarışma programı ‘Yetenek Sizsiniz’in jüri üyelerinden oyuncu Demet Evgar’ın Twitter hesabını ele geçiren ve Ilıcalı’nın şahsında ‘sistem’e yönelik sert eleştirilerde bulunan 'hacker' yeni mesajlar yayınladı.

Demet Evgar'ın hesabını ele geçiren 'hacker'dan yeni açıklamalar
Evgar’ın hesabına ‘geçici bir süre misafir olduklarını‘ belirten hacker, “Erdemlice yaşama ülküsünün bize yüklediği vazîfeyi tamâmladık” dedi.

tv8’i Aralık 2013’te 70 milyon dolara satın alan Ilıcalı’yı ve popüler kültür dünyasını sert ifadelerle eleştiren mesajları sosyal medyada sempatiyle karşılanan hacker, önce ‘Keşke erdemli kimselerin kıymetini onları kaybetmeden önce idrâk edebilseydiniz... Aşkla yaşayın...’ mesajıyla Ella Fitzgerald’ın ‘Every time we say goodbye’ şarkısını paylaştı.

"İstediği takdîrde kıymetli Demet Evgar’ın hesâbı geri verilecektir"

Hacker, daha sonra yazdığı dokuz maddelik tweetlerde Evgar’ın hesabının ele geçirilmesi eylemini üstlendi: “Evet. Bu hesâba geçici bir süreliğine misâfir olmamız gerekiyordu. Erdemlice yaşama ülküsünün bize yüklediği vazîfeyi tamâmladık. İstediği takdîrde, kıymetli Demet Evgar’ın hesâbı yakın zamânda geri verilecektir.”

‘Kendisiyle çok farklı dünyaların insanları olsalar da’ eleştirilerinin Ilıcalı’nın şahsına değil, ‘robotlaştırıcı’ sistemin kendisine olduğunu belirten 'hacker'ın kullandığı eski Türkçe ve Şaman inanışına göndermelerde bulunan ifadeler dikkat çekti.

‘Albız’ sistemin ‘közkaman’ı Acun Ilıcalı

Eleştirdiği sistemi ‘Albız’ (Şaman inancına göre yeni doğum yapan kadını rahatsız eden bir şeytan) olarak adlandıran hacker, ‘közkaman’ (Moğollaşmış bir Kırgız kahramanı) dediği Ilıcalı’nın ise bu sistemin küçük bir dişlisi olduğunu savundu.

“Oysa biz birbirimize Umay (Türk mitolojisinde doğum ve bereketin sembolü olan en önemli kutsal varlık) olmalı idik, Albız değil” diyen hacker, şöyle devam etti: “Mesajımız sözde “aydınlanmış” özde rûhen körleşmiş bulunan Albız’ın gönüllü uşaklarına ulaşmıştır. Dünyâ denen mezelletin sahte keremine aldanmayalım ve erdemlilik yolundan caymayalım. Tengri ne dilerse o olur.”
 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER