ÖNE ÇIKANLAR :
MAGAZİNTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Nisan 2024 Perşembe 20:41

Feller de bunu yapar mı demeyin! İşte gerçek mesleği

Feller de bunu yapar mı demeyin! İşte gerçek mesleği

Oyuncu Osman Soykut, Hamit Eteevrans'a çok özel açıklamalarda bulundu.


Hamit ETEEVRANS / hamit@yazete.com

Her insanın hayatta yaşadığı zorluklar vardır. Kimi su satmıştır, kimi ayakkabı boyamıştır, kimi ise garsonluk yapmıştır.

Hepsinin ayrı bir hikayesi var elbette. Bu hikayelere örnek olacak bir kişi de Kurtlar Vadisi Oyuncusu Osman Soykut namı diğer Aron Feller…

Osman Soykut’un hayatı diğerleri kadar yürek yakan bir hikaye olmasa da kendisi de birçok zorluğu gençlik yıllarında yaşamış.

1980’de Amerika’ya gittiğinde yaşadığı zorlukları anlatan Soykut, satılık ev ilanları dağıtmış, inşaat işçiliği, pazarlamacılık ve işportacılık bile yapmış…

Geçtiğimiz günlerde Vadi’deki rolü nihayetlenen Soykut, şu sıralar asıl mesleği olan mimarlık ile uğraşıyor.

Gayrimenkul sektöründe çeşitli projeler yürüten Soykut, ara ara Amerika’ya gidip geliyor…

Kurtlar Vadisi Pusu oyuncularından Osman Soykut(Aron Feller), yazete'de Hamit Eteevrans'la Yüz Yüze'ye konuk oldu:

Doğrusunu isterseniz Aron Feller ile yüzleşmek heyecan verici… Biraz da ürkütücü…

Bende korkuyorum bazen… Neler yapacağını bilmiyorsun. Kötü adamı oynamanın avantajları var. İstediğin her şeyi yapıyorsun ama hapse girmiyorsun. Bu rol benim için çok ilginçti. Kurtlar Vadisi’nin kendine has bir dünyası var. Zevkli bir roldü. Çok ilgi görüyorum sokakta…

AAA SENİN TÜRKÇEN DÜZELMİŞ

Farklı bir duruşunuz var. Sanırım seslendirmeyi bir başkası yaptı...

Evet, sesi yetenekli bir dublajcı arkadaş yaptı. Sokakta bir izleyici ile karşılaştığım zaman “Aaa senin Türkçen düzelmiş” diyorlar.

Bu soru aslında her oyuncuya sorulur, oynadığı karaktere benzeyip benzemediği… Sizin benzer yanlarınız var mı Feller’le?

Kendi kişiliğimize bakıyoruz. Oradan parçalar bulup, benzeyen, benzemeyen tarafları buluyoruz. Benim hocam şöyle derdi: “Eğer bir karınca öldürdüysen, seri katili oynayabilirsin. Çünkü biliyorsun öldürmenin nasıl bir duygu olduğunu…”

Adamın hoşuma giden tarafı, çok odaklı olması… Bir şeye adapte olunca onu bırakmıyor. Ben kendi hayatımda pek öyle değilim. Ama olmaya çalışıyorum, bu iyi bir özellik. Adamın niyeti iyi olmasa da istediğini peşinden yüzde yüz gidiyor. Sağda solda gördüğü ile uğraşmıyor.

Mesela kadın peşinden koşmuyor. Muayyen bir hedefi var, onu tamamlamak için ne gerekirse yapıyor. Bir oyuncu da olması gereken özelliktir.

Lider bir pozisyondaydınız. Sizce bir lider nasıl olmalı?

Gerçek lider, böyle olmamalı. Bu daha çok manipüle ediyor, kullanıyor. İnsanların çıkarlarını savunmak yerine kullanmak peşinde. Feller’in karakterinin zayıf tarafı da bu... Gerçek bir karakter liderlik yaptığı halkı savunur.

Dünyada örnek aldığınız bir lider var mı?

Tarihe bakacak olursak lider çok… Atatürk, Martin Luther King, doğuya bakarsak; Gandi… Ben daha çok liderlerden halkı için savaşmış karşılık beklemeden çalışmış liderlere saygı duyuyorum. Yürünecek en zor o. Çünkü para almıyorsun, bir rütbe verilmiyor.

Siyaset ve derin devletle aranız nasıl?

Benim siyasi görüşüm fazla bir yön değil. Taraf tutmuyorum. Bir kesime ait değil, Sağ, sol, komünist ve kapitalist değilim. İnsanları kim koruyorsa yani hümanist cübbeyi kim giyiniyorsa lider odur. Benim için mühim olan siyasetin amacı barış olmalı, bunun yolu nedir, bu yolda yürümek daha zor. Savaşa herkes hazır zaten. Böyle bir kültürümüz var. Ufak oğullarımız tabancayla büyür, barış kurmak daha zordur.

Bunun bir yöntemi yok mu?

Bunun yöntemi siyaset, din ve ülkeler arasında karşılıklı anlayışı geliştirmek. Soğuk savaş döneminde korkulan komünizm idi, şimdi de kapitalist batı oldu. Bu incelemeyi yaptığımız zaman herkesin mutluluk ve huzur peşinde olduğunu görüyoruz.

DÜNYA İZİN VERMEZ

Ortadoğu’nun tansiyonu çok yükseldi daha da yükselecek gibi… İsrail yüzünden, 3. Dünya savaşı çıkacağı bile söyleniyor… Başbakan Erdoğan’ın Ortadoğu ziyaretleri ve son gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye dünya savaşları sonrası dünyanın dış politikada kuvvetli oyuncularından biri oldu. Bunu istemiyorlar. Erdoğan’ın adımlarıyla lider rolü oynaması onları rahatsız ediyor. 3. Dünya savaşı olacağına ben inanmıyorum, öyle bir noktadayız ki iletişim en yüksek noktada, taraflar ne olursa olsun gizli bile olsa birbirinden haberdar.

Büyük felaketlere yol açacak savaşı önleyebilirler. Bu konu da tansiyon yeni artıyor. Ben şuna inanıyorum Türkiye-İsrail arasında çatışma olsa bile savaşa dönüşmez. Buna dünya izin vermez. Bu felaket olur, bunlar popüler heyecan verici fanteziler…

KURTLAR VADİSİ PUSU 131.BÖLÜM FRAGMANI



Bu kadar ciddi duran insanın arkasında neler saklı…

Özelde bu kadar ciddi değilim. Eskisi gibi gençlikte kadar gezme tozma kalmadı. Aile babasıyım. Evliyim, iki küçük kızım var. Zaman zaman Türkiye’de zaman zaman da Kaliforniya’dayız. Havası güzel, düzgün, biraz daha sakin… İşler yavaşladığı zaman yılda birkaç kez gidip geliyorum.

Orada Aron Feller ne iş yapıyor?

CIA’de bağlantılarından kaynak alıp Türkiye’ye geliyor.(Gülüyor...)

En büyük zaafınız nedir?

Çikolata… Genel olarak tatlıyı seviyorum. Mutluluk hormonu sağlıyor ama kilo da yapıyor.

Her insanın hayatında zor durumda parasız kaldığı anlar olmuştur. Sizin hayatınızdan böyle şeyler oldu mu?

1980’de Amerika’ya 800 dolar para ile gittim. Macera olarak orada ilk yıllar zordu. Küçücük yerlerde kalıp basit işlerde çalışıyordum. Satılık ev ilanlarını dağıtıyordum. İnşaat işçiliği, pazarlama, işportacılık yaptım. Pazar günleri işportacılar Pazar gibi kurup satış yapıyordu. Türkiye’den gelen el örgüsü kazakları satıyordum.

ODTÜ mimarlık okudum 26 yaşına kadar çalıştım. Şu an kısmen mesleğimi yapıyorum. Gayrimenkul sektöründe mimarlık ile ilgili uğraşıyorum. Oyunculuktan kalan zamanda farklı bir şapka giyerek yapıyorsunuz.

Bir mimar olarak İstanbul’u ilk bakışta nasıl görüyorsunuz?

Bana acı veren bir şey bu ilerlemenin bir bedeli var. Bu düzgün şekilde yapmak çok zor… Silueti korumanın kolay olduğunu iddia etmiyorum ama şehir üzerinde yapılaşma var.

İstanbul’a tepeden bakmak güzel mi?

Dünyanın en güzel manzaralardan biri… Boğaziçi manzarasının kaybolmadan kutu kutu beton bloklardan oluşan apartmanların yeniden yapılıp cazip hale gelmeli… Şimdi kibrit kutusu ormanı gibi duruyor.

Burcunuz nedir?

Oğlak…

İstanbul’da nerede yaşıyorsunuz?

Anadolu’da Çekmeköy tarafında sitelerden birinde yaşıyorum. Dizi çekimleri bu tarafta olduğu için arabayla gidip geliyordum.

Facebook sayfanıza nazar mı değdi?

Facebook sayfamı sahte kimlik diye kapattılar. Bir gün girdim ‘sahte kimlikten dolayı kapatılmıştır’ diyor. Face’de Osman Soykut var. Taklitçiler var. Facebook’u ciddiye alıyordum. Görüştüğüm kişiler vardı. Ama işler karıştığı için artık girmiyorum.






KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER