ÖNE ÇIKANLAR :
MAGAZİNTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Kasım 2012 Salı 08:52

'Cennetin kapısını açtık'

Cennetin kapısını açtık

Mahsun Kırmızıgül'ün yeni dizisi 'Benim İçin Üzülme' ekibi Karadeniz'e hayran kaldı.


Mahsun Kırmızıgül, hikayesini yazdığı ve genel yönetmenliğini üstlendiği, Atv'nin yeni dizisi 'Benim İçin Üzülme' ile seyirciye görsel şölen yaşattıklarını söylüyor:

"Hopa cennetten bir köşe gibi... Cennetin kapılarını açıp seyircinin ayağına götürüyoruz."

Dizinin diğer oyuncuları bakın görsel şölen için ne diyor:

TANSEL ÖNGEL (Niyazi)

BALIKÇI BARINAĞINDAN DAĞ EVİNE TAŞINDIM

Dizi; alışılmışın dışında bir Karadeniz hikayesi olduğu için ilgimi çekti. Daha önce Karadeniz'de bu tür ağır bir dram yapılmadı. Dizide mert Karadeniz delikanlısı 'Niyazi Avcıoğlu'nu oynuyorum. 'Niyazi' balıkçı, o yüzden role hazırlanmak için otel yerine 2.5 ay balıkçı barınağında kaldım. Balıkçı ne yer, ne içer, ellerini nasıl kullanır gözlemledim. Balıkçı barınağı soğuk olmaya başlayınca, bir dağ evine geçtim.

CESARETLE İŞLİYOR

Bu işin Karadeniz ve Türkiye için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sosyal ve gerçekçi bir hikayenin bu kadar cesaretle işlenmesi kolay değil. Sadece aşklara, kültür farklılıklarına değil; HES'lere ve Çernobil'e de değiniyoruz.

FULYA ZENGİNER (BUKE)

HOPA'DA HAYAT ÇOK DAHA YAVAŞ AKIYOR

Canlandırdığım 'Buke', Doğu'da büyümüş naif bir Kürt kızı. 'Buke' olduğumdan beri kaşımı almıyorum, manikür yaptırmıyorum. Şiveyi Mahsun Bey kendisi çalıştırdı. Çekimlere Kars'ta başladık, 20 gün sürdü. Sonra Hopa'ya geldik. Doğu insanı ile burası çok farklı. Burada herkes emir cümleleriyle ve 'sen' diye konuşuyor. Bunu önce çok yadırgadım, alışmam zaman aldı.

ÇARŞAF GETİRDİM

İstanbul'da hayat daha hızlı akıyor, burada daha yavaş. Sabah kalktığımda koşuyorum. Kitap okuyorum. Otel odamdaki eşyaları çıkartıp kendime pilates ve yoga alanı açtım. Kitaplarım ve DVD'lerim de var. Çarşaf takımımı da getirmiştim. Bu gidişle annem yakında perdelerimi de gönderecek.

MAHSUN KIRMIZIGÜL (GENEL YÖNETMEN)

ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA BURALARA YERLEŞEBİLİRİM

Hopalılar, Arhavililer misafirperverlikleri ve hiç bozulmamış kalpleriyle bana muhteşem bir dört ay geçirttiler. Bölgeyi görünce büyülendim. Önümüzdeki yıllarda buraya yerleşmeyi düşünüyorum. Dört ay boyunca sanki cennetteymişim gibi çalıştım. Şimdi bu cennetin kapılarını açıp izleyicinin ayaklarına getiriyoruz. Eşsiz manzarası ve ruhu olan bu ilçenin de içinde olduğu bu aşk hikayesini izleyenlerin gerçekten çok seveceğini düşünüyorum.

EREN HACISALİHOĞLU (HARUN)

ÇEKİMLER SIRASINDA AYAĞIMI KIRDIM

Trabzon Akçaabatlı'yım ama Trabzon'dan bu tarafa ilk kez geçiyorum. Haliç Üniversitesi Konservatuvar Bölümü dördüncü sınıf öğrencisiyim. Dizideki adım 'Harun'. Kılıçoğlu ailesinin büyük oğluyum. Rolüm gereği balıkçılığı, hatta ağ atmayı öğrendim. Boş vakit bulduğumda balığa çıkıyorum. Spor da yapıyordum ama artık biraz zor çünkü çekimler sırasında ayağımı kırdım. Sinirlendiğim bir sahnede tekme atmam gerekiyordu; biraz sert tekme atmışım, kırıldığını ertesi sabah anladık. Burada kendinle baş başasın. İstanbul'da bir senede okuyamayacağım kitabı burada okudum.

SERKAN BİNİCİ (YÖNETMEN)

KARADENİZ İNSANI HER ZAMAN GEÇİŞTİRİLMİŞ

Bu diziyle Karadeniz'i tanıtmak istiyoruz tabii ama turistik bir çaba içerisinde değiliz. Sahnenin duygusunu en iyi verebilecek, en güzel görüntüyü yakalayacağımız mekanları tercih ettik.

DİLEĞİM OLDU

Trabzon benim baba toprağım. Geçen yıl buralara tatil için geldiğimde "Keşke burada bir dizi çeksem" demiştim; bir yıl sonra dileğim gerçek oldu. Dizide daha önce hiç değinilmemiş detaylara değiniyoruz. Mesela burada mezarlar evin bahçesindedir; bunun sebebi pek bilinmez. Hep geçiştirilmiş Karadeniz insanı. Bunları da anlatacağız.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER