ÖNE ÇIKANLAR :
MAGAZİNTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Eylül 2013 Salı 19:27

Burcu Esmersoy dinlemeye takıldı

Burcu Esmersoy dinlemeye takıldı

Emniyet'in korsan CD çetesine yönelik çalışmaları magazin camiasına kadar uzandı.


Burcu Esmersoy dün yapılan korsan CD ve DVD operasyonu kapsamında ifadeye çağrıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan korsan CD operasyonu ünlü isimlere ulaştı. Esmersoy, İstanbul’un yanı sıra 20 ayrı ilin korsan CD pazarını elinde bulunduran Hayalet baron Necip K.'ye yönelik operasyonda dinlemeye takıldı. Esmersoy’un bir şebeke üyesinden korsan film aldığı iddia ediliyor. Soruşturmada Esmersoy’un yanı sıra sosyete ve sanat dünyasının ünlü isimlerinin de dinlemeye takıldığı öğrenildi. Şebekeye filmlerin orijinal kopyalarını verdiği düşünülen 12 yapım ve prodüksiyon şirketini çalışanı da ifadeye çağırıldı.

İstanul güvelik Şıube Müdürlüğü bir yıldır takip ettiği korsan şebekesinde dün sabaha karşı şafak operasyonu yaptı. 17 ayrı ilçede 200 adrese bin polis ile yapılan baskınlarda 45 kişi gözaltına alındı. yapılan aramalarda 165 bin korsa CD ve DVD ele geçirildi.

Şebekeyi yöneten Necip K. isimli korsan baronunu ise ancak filmlerde olacak bir sistem kurduğu belirlendi. Tek kişi üzerinden şebekeyi yöneten baronu başka kimse görmemiş ya da tam ismini bilmiyor. Sadece zübük olarak bilinen baronu şebeke üyeleri ilk kez bu operasyonla görmüş oldu.

Şebekeye yönelik yapılan çalışmalarda sosyetik isimlerde dinlemeye takıldı. Bir şebeke elemanının sosyetenin önemli isimleri ile irtibatlı olduğu iddia ediliyor. Şebekeden film aldığı iddia edilen isimler arasında ünlü oyunca ve sunucu Burcu Esmersoy da yer aldı. Esmersoy polis tarafından ifadeye çağrıldı.

Şebekeye filmlerin orijinal kopyalarını sağladığı belirlenen yapım ve prodüksiyon şirketlerinin çalışanları da ifadeye çağırıldı. Şebekenin 12 ayrı prodüksiyon ve yapım şirketi ile irtibatı belirlendi.

Operasyonun genişleyeceği ve şebeke ile irtibatları bulunan ünlülerin bilgisine baş vurulmak üzere emniyete çağırılacağı belirtiliyor.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER